banner2
banner34

ABD'den Türkiye'ye sıcak mesaj!

ABD Büyükelçiliği'nden dostluk mesajı geldi: "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir."

ABD'den Türkiye'ye sıcak mesaj!
banner45

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Twitter adresinden Ankara'ya sıcak mesaj verdi:

"Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir.

banner37
Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır."

Diğer yandan CNN Turk'ün haberine göre, Washington ile yapılan ön mutabakat çerçevesinde ABD'ye gidecek heyet belli oldu.

Ancak kanal, heyette kimlerin yer alacağını henüz açıklamadı.

Diplomatik kaynaklar, ABD’nin yaptırım kararı sonrasında derinleşen krizin çözülmesi için diplomatik yolların açık tutulduğunu dün dile getirmişti. Türkiye’nin ABD ile ön mutabakat sağladığını belirten kaynaklar; detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara’dan bir heyetin bir iki gün içerisinde Washington'a gideceğini de ifade etmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1