banner2
banner34

ABD'li delege: Trump'a oy vermeyeceğim çünkü...

ABD'li delege: Trump'a oy vermeyeceğim çünkü...
banner45

ABD'de 19 Aralık'ta usulen yapılacak oylamada ülkenin yeni başkanını seçecek olanSeçiciler Kurulu'nun üyelerinden biri, temsil ettiği eyaletteDonald Trumpkazanmasına rağmen, Cumhuriyetçi adaya oy vermeyeceğini açıkladı. En son 2004 yılında birdelege, eyaletindeki seçmenin kararına sadık kalmamıştı.

Christopher Suprun adlı Cumhuriyetçi delege, ABD'de şok etkisi yaratan kararını, New York Times gazetesine yazdığı makalede açıkladı.

İtfaiyecilik yapan ve ABD'deki 11 Eylül saldırılarının ardından Pentagon'a ilk müdahalede bulunan görevliler arasında yer alan Suprun, 19 Aralık'ta Teksas eyaletinde yapılacak oylamada oy kullanacak 38 delegeden biri.

banner37
New York Times'a yazdığı makalede, daha önce Trump'ı desteklediğini belirten ancak 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin ardından bu fikrinin değiştiğini ifade eden Suprun, 19 Aralık'ta Beyaz Saray için "daha uygun" olan bir Cumhuriyetçi adaya oy vereceğini duyurdu.

Bu doğrultuda muhtemelen, Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde yenilgiyi kabul ederek yarıştan çekilen Ohio Valisi John Kasich'e oy vermeyi düşündüğünü belirten Suprun, "Ben bir başkan seçmek için buradayım, kral değil" diye yazdı.

"VİCDANIM TRUMP'A KARŞI ÇIKIYOR"

Parti sadakatine değil, kendi vicdanına göre oy kullanmasının, anayasal bir görev olduğunu savunan ABD'li delege, "Tüm seçici kurul üyeleri, adayların ehil ve dış etkilerden bağımsız olup olmadığına ve demagoji yapıp yapmadığına karar vermeli... Sayın Trump seçim kampanyası sırasındaki mitinglerindeki protestoculara karşı şiddet kullanılmasını teşvik etti. Kendisini eleştirenlerden intikam almaktan bahsediyor" ifadesini kullandı.

Bir başka Teksaslı delege Art Sisneros ise geçen hafta yaptığı açıklamada, Trump'a oy vermektense görevinden ayrılmayı tercih ettiğini duyurmuştu. Seçiciler Kurulu üyeleri, Sisneros'un yerine yeni bir delege seçecek. Georgia eyaletinden Cumhuriyetçi delege Baoky Vu da Ağustos ayında Sisneros'unkine benzer bir gerekçeyle istifasını sunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1