banner2
banner34

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi YPG’yi korkuttu!

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi YPG’yi korkuttu!
banner45
banner46

ABD’nin YPG/PKK terör örgütüne en son olarak savunma bütçesinde 117 milyon dolarlık bütçe ayırmasının yankıları sürerken terör örgütünden yeni bir açıklama geldi. YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, İngiliz basınına açıklamalarda bulundu. Amerika’nın 30 yıldır bulunduğu Afganistan’dan çekilmesinin ardından korktuklarını belirten teröristbaşı, Biden yönetimi ile görüştüklerini iddia etti. Afganistan’daki durumun kendilerine de olabileceği endişesi ile hareket ettikleri söyleyen teröristbaşı Şahin, ABD’nin kendilerine güvence verdiklerini ve politikaların farklı olduğunu söylediklerini belirtti.

YPG’YE YAKIN TEMAS HATIRLATILDI

banner37
The Times’ta yayımlanan haberde ayrıca ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie'nin bölgeye gönderildiği, ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Joey Hood'un da teröristbaşıyla görüştüğü belirtildi.

PKK ELEBAŞINA YAKIN

"Mazlum Abdi"nin PKK'nın üst düzey isimlerinden biri olduğuna inanıldığı, gençliğinde terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a yakın olduğu aktarıldı. Öcalan'ın fotoğraflarının YPG/SDG'nin birçok ofisinde görüldüğüne işaret edilen haberde, "Bu, ABD ve İngiltere'yi zor durumda bıraktı çünkü PKK her iki ülkenin listeye aldığı bir terör örgütü olmaya devam ediyor." İfadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1