banner2
banner34

ABD'nin tekerine çomak soktular! Karşı hamle

İran'ın ABD'nin "arka bahçesi" olarak adlandırılan Atlas Okyanusu'na savaş gemisi göndereceği duyuruldu. Geminin görev süresinin 5 ay olduğu belirtildi. Bu hamlenin, İran'ın etrafını savaş gemisi ve uçaklarla çevreleyen ABD'ye bir cevap niteliği taşıdığı yorumlarının yapılmasına neden oldu.

ABD'nin tekerine çomak soktular! Karşı hamle
banner45
banner46

 

İran önümüzdeki mart ayında Atlas Okyanusu'na savaş gemisi gönderme kararı aldı.

İran Deniz Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğamiral Turec Hasani Mukaddem, İran'ın Atlas Okyanusu'na savaş gemisi göndereceği ifade etti. Mukaddem, İran donanmasının mart ayından itibaren 5 ay süreyle Atlas Okyanusu'nda görev yapacağını söyledi.

ABD'YE KARŞI CEVAP

Atlas Okyanusu, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarıyla Avrupa ve Afrika kıtaları arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu hamle, ABD'nin İran etrafında uçak gemisi konuşlandırmasına cevap niteliği taşıyor.

banner37
HİNT OKYANUSU'NDAKİ DONANMA 2 AYA GERİ DÖNECEK

Mukaddem ayrıca İran ordusundaki 59. Donanma'nın Hint Okyanusu'nda Aden Körfezi'nde bulunduğunu hatırlatarak, okyanusta İran'ın çıkarlarını koruyan söz konusu donanmanın görev süresinin ise 2 ay sonra biteceğini açıkladı. İranlı komutan, stratejik deniz kuvvetlerinin uzak sulardaki sürekli varlığının İran çıkarlarını koruma amaçlı olduğunu savundu.

İRAN'IN DENİZ FAALİYETLERİ

Bir helikopter iniş pistine sahip 96 metre uzunluğunda, denizden karaya ve denizden havaya ateşlenebilen füzelere ve gelişmiş radarlara sahip olduğu açıklanan Sehend adlı savaş gemisi, 1 Aralık 2018'de Hürmüz Boğazı'nda düzenlenen törenle suya indirilmişti.

Sehend adlı geminin 5 aya kadar açık denizlerde kalabilme kapasitesine sahip olduğu belirtilmişti. İran, ilk yerli savaş gemisi Cemaran'ı 2010 yılında Basra Körfezi'ndeki deniz filosuna eklemişti.

KAYNAK: AA

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2019, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1