banner2
banner34

ABD'yi 14 dakika içinde vurabilecek!

Çin, saniyede 12 kilometreye kadar hızlarda hipersonik uçuş simülasyonu yapmak için dünyanın en hızlı rüzgar tünelini inşa etmeye başlıyor. Bu hızda Çin'den uçan hipersonik bir araç, Amerika Birleşik Devletleri'nin batı sahillerine 14 dakikadan daha kısa bir sürede ulaşabilecek.

ABD'yi 14 dakika içinde vurabilecek!
banner45

 

Teknolojik gelişmelerin öncü ülkelerinden olan Çin, silahlarını hipersonik uçuşlar vasıtasıyla ses hızının yaklaşık 40 kat ötesine çıkarmak için çalışmalara başladı.

Habertürk'te yer alan habere göre; Çin, saniyede 12 kilometreye kadar hızlarda hipersonik uçuş simülasyonu yaparak ateşleme gerçekleştirecek dünyanın en hızlı rüzgar tünelini inşa etmeye başladığını açıkladı.

banner37
Silahların saniyede 12 kilometre yol almasını sağlayacak rüzgar tüneli, ABD'nin New York Eyaletinin Buffalo bölgesinde yer alan LENX-X tesisinden saniyede 2 kilometre daha fazla yol kat edebilecek.

Ses hızının yaklaşık 40 katı ötesinde hareket etmesini sağlayan yeni rüzgar tüneli tamamlandığında Çin'den atılacak bir silah, Amerika Birleşik Devletleri'nin batı sahillerini 14 dakikadan daha kısa bir sürede vurabilecek.

Projede görevli kıdemli bir bilim adamı olan Zhao Wei, araştırmacıların, Çin'in hipersonik silah geliştirme programının 2020 yılında faaliyete geçmesi için çalıştıklarını söylerken yeni rüzgar tüneli "dünyadaki hipersonik araçlar için en güçlü ve gelişmiş tesislerinden biri olacak" ifadelerini kullandı.

Wei, "Bu bizim için kesinlikle iyi bir haber, tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1