banner2
banner34

Açık denizde 47 göçmen açlıktan öldü

Açık denizde 47 göçmen açlıktan öldü
banner45
banner46

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 3 Ağustos tarihinde Kuzey Afrika'nın Atlantik kıyısından İspanya'nın Kanarya Adaları'na doğru ilerleyen bir mülteci teknesinin denizde mahsur kalması sonucu teknede 2 hafta boyunca aç ve susuz kalan 54 kişiden 47'sinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

banner37
Ortak açıklamada, 3 Ağustos’ta Kuzey Afrika'nın Atlantik kıyısından İspanya'nın Kanarya Adaları'na doğru yola çıkan ve 3'ü çocuk 54 kişinin, yola çıktıktan 2 gün sonra meydana gelen motor arızası sonucu denizde mahsur kaldığı kaydedildi.

Teknenin Moritanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 16 Ağustos’ta fark edildiği, teknede yaklaşık 2 hafta boyunca aç ve susuz kalan mültecilerden 47’sinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Açıklamada, teknede hayatta kalan 7 kişinin ilk tedavileri için Moritanya'nın Nouadhibou kentine götürüldüğü bildirilirken, durumu ağır 4 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Hayatta kalanların uluslararası korumaya ihtiyacı olup olmadığının belirlenmesi ve göçmenlere gerekli yardımı sağlamak adına çalışmaların başlatıldığı vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1