banner2
banner34

Almanya Başbakanı Scholz’dan Rusya’ya sert tehdit!

Almanya Başbakanı Scholz’dan Rusya’ya sert tehdit!
banner45
banner46

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Doğu Avrupa'daki çatışmanın tırmanması konusunda Rusya’ya uyarılarda bulundu. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşma yapan Scholz, Rusya'ya gerilimi düşürme çağrısı yaptı. Rusya ile olan ihtilafın dramatik bir durumda olduğunu dile getiren Scholz, “Avrupa'da savaş yeniden tehdit oluşturuyor ve bu risk önlenmiş değil. Kriz dinamiğini kırmanın tek yolu müzakere etmektir” ifadelerini kullandı.

BUNU HAKLI GÖREMEYİZ

Ukrayna çevresinde 100 binden fazla Rus askerinin konuşlandırılmasının haklı görülmeyeceğini vurgulayan Scholz, “Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün daha fazla ihlali Rusya için siyasi, ekonomik ve jeostratejik olarak yüksek maliyetlere yol açacak büyük bir hata olur” şeklinde konuştu. Rusya’nın, Ukrayna'nın muhtemel NATO üyeliği sorununu savaş nedeni olarak sunmasına değinen Scholz, "Bu paradoksal bir şey, çünkü bu konuda verilecek bir karar yok" dedi. Scholz ayrıca, "Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlık ciddi bir hata olur ve bunun olmasını istemiyoruz. Evet, müzakereye hazırız" dedi.

banner37

AMA'LAR OLMADAN DESTEKLİYORUZ

Rusya'nın savunulamaz talepleri ile meşru güvenlik çıkarları arasında bir ayrım yapılması gerektiğini belirten Scholz, ”Ukrayna'nın NATO'ya katılması ihtimali de dahil olmak üzere bir ittifakı özgürce seçme hakkı müzakere edilemez. Ayrıca iki taraf için de güvenlik sorunları var. Her şeyden önce silah sistemleri ve tatbikatlarında şeffaflık, riskten kaçınma mekanizmaları ve silah kontrolüne yönelik yeni yaklaşımlar var" diye konuştu. NATO’nun ortaklarını saldırılara karşı savunacağını söyleyen Scholz, "Almanya, 5. maddenin garantisini - eğer ve ama'lar olmadan - destekliyor" dedi.

Dünya diken üstünde! Rusya ile Ukrayna krizinde belirsizlik devam ediyor. ABD ve Batılı ülkeler Rusya’nın Ukrayna’ya bu hafta saldıracağını iddia ederken Rusya tarafı ise diplomatik yollarla sorunları çözmekten yana olduğunu açıklıyor. Peki ABD ve Batılı devletlerin iddiaları gerçek mi yoksa manipülasyon mu? Rusya’daki son durum nedir? Moskova HSE Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünden Ümit Nazmı Hazır, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Rusya’daki son durumu aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1