banner2
banner34

Almanya Cumhurbaşkanı teklif etti Zelenskiy reddetti

Almanya Cumhurbaşkanı teklif etti Zelenskiy reddetti
banner45

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgali 49. günde de devam ederken bir yanda da barış müzakereleri sürüyor fakat henüz saldırıyı sonlandıracak bir sonuç çıkmadı. Avrupa ülkeleri liderleri ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ziyaretler düzenlemeye başladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ziyaretinin ardından Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier de Kiev'i ziyaret etmek istedi fakat Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bu isteği reddetti.

UKRAYNA'DA İSTENMEYEN KİŞİ

Ukrayna'da istenmeyen kişi ilan edilen Steinmeier, geçtiğimiz gün  Polonya'nın başkenti Varşova'da, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya geldikten sonra bir kısa bir açıklama yapan Steinmeier, Kiev'i ziyaret etmek istediğini, ancak Ukrayna yönetiminin bu isteği geri çevirdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Steinmeier, şu ifadeleri kullandı:

banner37
"Polonya Cumhurbaşkanı Andrej Duda ve Estonya, Litvanya ve Letonya'dan meslektaşlarımızla yarın Kiev'e giderek, Avrupa Birliği'nden Ukrayna'ya güçlü bir dayanışma sinyali götürmeyi hedefliyorduk. Ben buna hazırdım. Ancak anlaşılan Kiev beni istemiyor, bunu kabul etmek zorundayım.''

''DİPLOMATİK SKANDAL''

Alman Bild gazetesi, Zelenskiy'nin  Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Kiev'i ziyaret talebine ret cevabını verdiğini kaleme aldı. Haberde Ukraynalı bir diplomatın konuya ilişkin, "Hepimiz Steinmeier'in Rusya ile yakın bağlarını biliyoruz. Şu anda Kiev'de hoş karşılanmıyor. Bunun değişip değişmeyeceğini göreceğiz." ifadelerine de yer verildi.

Steinmeier'in Kiev açıklaması Alman medyasında flaş haber olarak geçilirken, Ukrayna ve Almanya arasında "diplomatik skandal" olarak tanımlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1