banner2
banner34

Almanya'dan İngiltere'ye Delta varyantı hamlesi

Almanya'dan İngiltere'ye Delta varyantı hamlesi
banner45

Reuters'ın The Times'ı kaynak gösterdiği haberine göre, İngiltere'de Delta varyantının çok fazla görülmesi vakaların artması sonrasında çoğu ülke alarma geçti. Almanya, aşı olup olmadığına bakılmaksızın Birleşik Krallık'tan gelen turistlerin AB'ye seyahat etmesinin yasaklanması için adım atacak.

BAZI AKDENİZ ÜLKELERİ KARŞI ÇIKIYOR

banner37
Almanya Başkanı Merkel'in, İngiltere'yi 'endişe verici ülke' olarak belirlemek ve riski azaltmak istediğini iddia edildi. Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da ülkesinde artan vakalardan sonra alınancak olan önerilere sıcak bakıyor. Çoğu ülke bu uygulamaya sıcak bakarken bazı Akdeniz ülkesinin uygulamaya karşı çıkması bekleniyor.

İNGİLTERE'DE DELTA VARYANTI NEDEN YÜKSELİYOR?

İngiltere'de son haftalarda yeni tip koronavirüsün Delta varyantı nedeniyle Covid-19 vakaları tekrar yükselişe geçti, günlük ortalama 14 bin yeni vaka açıklanıyor. Yetişkin halkın en az yüzde 60'ının iki doz aşı yaptırdığı ülkede üçüncü dalga riskinin büyümesi endişelere yol açıyor.

Son verilere göre ülkedeki Covid-19 vakalarının yüzde 90'ı Delta varyantından oluşuyor. Delta'nın daha önceki baskın varyant Alfa'dan (Kent) yaklaşık yüzde 60 daha bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor.Özellikle aşı karşıtları, yapılan "Covid-19 aşıların işe yaramadığı iddiasını" güçlendirmek için İngiltere'de artan vakaları argüman olarak kullanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1