banner2
banner34

Almanya kapılarını Ruslara açtı

Almanya kapılarını Ruslara açtı
banner45

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta yeni bir dönem resmen başladı. Dünya kamuoyunun son dakika olarak geçtiği ve günlerce iddia edilen haberi  Putin duyurdu. Ülkesinde ‘kısmi seferberlik’ ilan Putin’in kararı sonrasında başta başkent Moskova olmak üzere binlerce protestocu sokağa çıktı. ‘Seferberlik yok’ sloganı atan göstericilere polisin müdahalesi sert oldu. Askere gitmek istemeyen Ruslar da ülkeden adeta akın akın kaçmaya başladı. Uçuşlar ve biletler dolarken başta  Türkiye olmak üzere birçok yere giden uçuşlarda biletler tükendi.

ALMANYA RUSLARA KAPISINI AÇTI

banner37
Sosyal medyada da gündem olan görüntülerde  Rusların gerek havadan gerek ise karadan göçü adeta başladı. Almanya’dan bu kaçışlarla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yaptığı açıklamada askere gitmek istemeyen Rus vatandaşların iltica başvurusunda bulanabileceğini söyledi.

“PUTİN ZULMÜNDEN KAÇANLARI AĞIRLARIZ”

Baskıyla tehdit edilen Rusların, Almanya’da uluslararası koruma alması gerektiğini söyleyen Faeser, "Putin’in rejimine karşı çıkan ve bu nedenle kendilerini büyük tehlikelere atanlar, Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilir" dedi. Faeser ayrıca, Almanya'nın aylardır zulüm gören ve tehdit edilen Rus rejim karşıtlarını kabul ettiğini de hatırlattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1