And Dağları'nın eteklerinde yaklaşık bin yıl boyunca ayakta kaldığı düşünülen şehrin haritalanması için lazer sensör teknolojisi kullanıldı.

Rus istihbaratı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüpheli Türkiye tarafından iade edildi Rus istihbaratı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüpheli Türkiye tarafından iade edildi

Amazon ormanlarında arkeologlar, yaklaşık 2 bin yıl önce kurulmuş ve büyüklüğü aynı dönemin Londra'sı ile kıyaslanabilecek kayıp şehir kümesinin haritasını çıkarmayı başardı.  

Ekvador'daki Copueno bölgesinin Upano Vadisi'nde yaklaşık bin yıl boyunca ayakta kaldığı düşünülen şehrin haritalanması için lazer sensör teknolojisi (LIDAR) kullanıldı. 

Science dergisinde yayınlanan çalışmanın baş yazarlarından Arkeolog Stephen Rostain, kayıp şehrin en az 10 bin kişilik bir nüfusa sahip olduğunu, bu nüfusun 30 bine kadar çıktığını düşündüklerini ifade etti. 

Bölgeyi "kayıp şehirler vadisi" olarak nitelendiren Rostain ve ekibi, yerleşimlerin Upano halkı tarafından M.Ö. 500 ile M.S. 300-600 yılları arasında kurulduğunu tespit etti.  Bu tarihler kabaca Avrupa'da Roma İmparatorluğu ile aynı döneme denk geliyor. 

Editör: TE Bilisim