banner2
banner34

Amerikalı milyarder Buffett ile öğle yemeği yemek için servet ödedi!

Amerikalı milyarder Buffett ile öğle yemeği yemek için servet ödedi!
banner45

Amerikalı iş adamı ve hisse senedi yatırımcısı Warren Buffett tarafından gelenek haline getirdiği ve bağış kabul ettiği öğle yemeklerinin sonuncusu için ağzı açıkta bırakacak bir teklif geldi. İsmi açıklanmayan kişi Buffett ile öğle yemeği için servet teklif ederek açık arttırmayı kazandı.

91 yaşındaki Amerikalı iş adamı ve hisse senedini yatırımcısı olan ve 20.yüzyılın en başarılı hissedarı olarak gösterilen Warren Buffett’in gelenek haline getirdiği öğle yemeği için ağızları açık bırakan bir teklif geldi.

Buffett, son kez yapacağı bağış karşılığı öğle yemeğini 19 milyon doları gözden çıkaran ve açıklanmayan bir zengin ile yapacak.  

Buffett ile öğle yemeği isteyenler bağışlarını ABD San Fransisco merkezli Glide isimli hayır kuruluşuna gönderiyor

Bu kuruluş yoksul, evsiz ve çeşitli suistimallere maruz kalmış kişilerin gıda, barınma, HIV ve hepatit testleri, istihdam kursları ve çocuk programları temin ediyor.

banner37
eBay'den yapılan açıklamada öğle yemeğinin şimdiye kadar bir hayır kuruluşu için yapılan en pahalı satış olduğu ifade edildi.

2000 yılında öğle yemeği organizasyonlarına başlayan Warren Buffett, 21 etkinlikle toplam 53,2 milyon dolarlık bağış toplanmasına destek oldu.

Buffett yemekte her şeyi konuşuyor, fakat milyarder yatırımcı bir sonraki yatırımının ne olduğu konusunda herhangi bir soruyu cevaplamıyor.

2020 ve 2021'de salgın nedeniyle bağış karşılığı öğle yemeği organizasyonu yapılmamıştı. 

2019'da kripto varlık girişimcisi Justin Sun, Buffett ile öğle yemeği için 4,57 milyon dolar ödemişti.

Buffett söz konusu organizasyonlarına eşi Susan Buffett'ın Glide hayır kuruluşunu tanıtmasıyla başlamıştı. Buffett'ın eşi 2004 yılında vefat etmişti.

Bu yıl ihaleyi kazanan ve yedi kişiye kadar konukları Buffett ile Manhattan'daki Smith & Wollensky et restoranında yemek yiyecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1