banner2
banner34

Apostolakis, Türkiye ile olası savaş senaryosunu açıkladı

Apostolakis, Türkiye ile olası savaş senaryosunu açıkladı
banner45

Yunanistan, son zamanlarda özellikle Ege’deki adalara ABD ile birlikte yığdığı silahlarla Türkiye’yi kışkırtmaya devam ediyor. Ankara-Atina yönetimi arasında gerilim artarken Yunanistan tarafında ve medyasında sık sık ‘savaş senaryosu’ işleniyor. Ülke basınına konuşan Yunanistan Eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis olası savaş senaryosunu açıkladı. Apostolakis, konuk olduğu bir programda Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliği değerlendirdi. Apostolakis, olası bir savaş senaryosunda çatışmanın en fazla 3-4 gün sürebileceğini belirtti. Savaşta kimin kazanacağının kestirilemeyeceğinin altını çizen eski bakan, “Savaş çıkarsa çatışmanın tüm bölgeye yayılma ihtimali de var. Adeta kontrol edilmeye çalışılan ama edilemeyen bir yangın gibi olur” dedi. 

YUNAN ORDUSU HAKKINDA KONUŞTU 

Apostolakis'ten Yunan ordusu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Ordumuz iyi ama mükemmel değil çünkü bazı sorunlar var” dedi. Apostolakis Türkiye ile ilgili 'Türkler baskılarla bir araya gelmezler. Her şeyi tartarak hareket ederler' yorumunda bulundu.

banner37
EGE ADALARINA SİLAH YIĞDILAR 

Yunanistan bir süredir Türkiye’nin F-35 savaş uçağı almasını engellemek için ABD’ye baskı kuruyor. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklaması sonrası gerilmişti. Ardından Yunanistan, sık sık ABD ve AB’ye Türkiye’yi şikayet eden mektuplar göndermişti. ABD ise Türkiye’ye karşı Yunanistan’ı koruma ve Rusya bahanesiyle Ege’deki Yunan adalarına silah yığdı. Hatta Midilli, Sisam gibi gayri askeri statüdeki adalar bile ABD yığınakları haline geldi. Son olarak ABD, Yunan ordusunu 'Kardeş' ilan etti.  

HELENİZM VURGUSU 

ABD’de ayakta alkışlanan Yunan Başbakanın “Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır büyük acı çektiği ve hâlâ kapanmayan bir yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki saldırı ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki ayrı devleti, kimse hiçbir zaman kabul etmeyecektir” demişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1