banner2
banner34

Avrupa yangınlara teslim oldu

Avrupa yangınlara teslim oldu
banner45

Avrupa`da bu yaz çıkan orman yangınlarının en yoğun seviyeye, yayılan karbon miktarının en yüksek miktara ulaştığı tespit edildi.

Copernicus Atmosfer İzleme Servisinin (CAMS) raporuna göre, Küresel Yangın Asimilasyon Sistemi verilerinde kayıtların tutulduğu 2003`ten beri en yüksek karbon salımı seviyesi Fransa`da haziran-ağustos döneminde yangınların devam ettiği bölgede kaydedildi.

AB ülkelerinde 587 bin 868 hektar alan yandı

Avrupa Birliği Orman Yangını Bilgi Sistemi`ne (EFFIS) göre 2022 yılının başından bu yana AB topraklarında toplam 587 bin 868 hektar yeşil alan küle döndü.

İspanya`da 1300 kişi tahliye edildi

İspanya`nın kuzeybatısındaki Aragon bölgesinde Zaragoza`ya bağlı Anon de Moncayo ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle 8 yerleşim yerindeki 1300 kişi tahliye edildi.

banner37

Orman yangınlarında tarihindeki en kötü yılını geçiren İspanya`da yılbaşından bu yana çıkan 7 binden fazla yangında 240 bin hektarlık alan yandı.

Fransa`da 7 bin hektarlık alan yandı

Rapora göre, ağustostaki sıcak hava dalgasında güneybatı Fransa`da yangınlarda 7 bin hektarlık orman kül oldu.

Portekiz`in Covilha bölgesinde 15 bin hektarlık ormanın yandığı bilgisi paylaşıldı.

Yangınların artması bekleniyor

Birleşmiş Milletlerin şubat ayında yayınladığı rapora göre insan kaynaklı iklim değişikliğinin kuraklıkları tetiklemesi ile orman yangınlarının sayısının önümüzdeki 28 yıl içinde yüzde 30 oranında artması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1