banner2
banner34

Azerbaycan'dan Ermenistan'a büyük darbe! Ele geçirildi

Azerbaycan'dan Ermenistan'a büyük darbe! Ele geçirildi
banner45

Ermenistan'ın dün Azerbaycan'a saldırmasıyla tansiyon yeniden yükseldi. Türkiye, kardeş Azerbaycan'a tam destek açıklaması yaparken, ABD'deki Ermeni lobisi de harekete geçti. Dünyaca ünlü Ermeni isim Kim Kardashian, Azerbaycan ile Türkiye'ye haddini aşan suçlamalar yöneltirken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise Erivan'a destek verdiğini açıkladı.

TALIŞ KÖYÜ ETRAFINDAKİ MEVZİLER ELE GEÇİRİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan ordusunun mevzilerine füze ve toplarla darbe indirildiği, Ermeni güçlerin geri çekildiği bildirildi. Terter bölgesi yakınlarındaki Talış köyü etrafındaki bazı yüksekliklerin işgalci güçlerden temizlendiği ve Ermeni güçlerin ağır kayıplar verdiği aktarıldı. Bakanlık, Ermeni askerlerin cesetlerinin havadan çekilmiş görüntülerini de paylaştı. 

ERMENİ YARBAY ÖLDÜRÜLDÜ

banner37
Talış köyü yönündeki çatışmalarda Ermeni Hava Taburunun Komutanı Yarbay Lernik Babayan öldürüldü ve komutasındaki askeri birlik personeli ağır kayıplar verdi. 22 Ermeni tankı ve diğer zırhlı araçlar, 15 OSA uçaksavar füze sistemi, 18 insansız hava aracı (İHA), 8 topçu parçası imha edildi, 550'den fazla asker öldürüldü. Çok sayıda asker yaralandı. Ermeni Ordusuna ait 3 mühimmat deposu imha edildi. 

BM'DEN ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan çatışmalardaki sivil ölümlerini kınayarak çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yaptı. Guterres, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi de yapacağını belirtti.

Dağlık Karabağ'da son durumu gösteren harita

"TÜM POZİSYONLARI KAYBETTİK! DÜZİNELERCE ÖLÜ VAR"

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan'dan itiraf gibi açıklama geldi. Harutyunyan, "Karabağ'ın güneyindeki tüm pozisyonları kaybettik. Düzinelerce ölü var" dedi

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1