banner2
banner34

Azerbaycan-Ermenistan sınırı yeniden çizilecek

Azerbaycan-Ermenistan sınırı yeniden çizilecek
banner45

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada yapıcı bir atmosferde yapılan toplantıda bir dizi önemli konu tartışıldığı belirtildi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SINIR YENİDEN ÇİZİLECEK

banner37
Ermenistan-Azerbaycan sınırının belirlenmesi için her iki tarafın geçici bir çalışma grubu kurmayı kabul ettiği belirtilen açıklamada, iletişim ve ulaşım hatlarının açılması konusunda geniş çaplı görüşmeler de yapıldığı belirtildi. Erivan yönetiminin kendi topraklarında bir demiryolu inşa etme taahhüdünü yinelediği belirtilen açıklamada yakında demiryolu inşaatına başlayacağı belirtildi.

AB’DEN AZERBAYCAN’A DESTEK

İkinci Karabağ Savaşı’nda Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklardaki mayınların temizlenmesinin de gündeme geldiği görüşmede AB’nin Azerbaycan’a teknik yardımda bulunmaya hazır olduğu kaydedildi. Güzergah boyunca gümrük ve sınır kontrolünün karşılıklı olarak sağlanmasının karar alındığı toplantıda otoyolun güzergahının belirlenmesi için de görüşmelerin devam edeceği aktarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1