banner2
banner34

Benzin fiyatları ne zaman düşecek? ABD Başkanı Biden tarih verdi

Benzin fiyatları ne zaman düşecek? ABD Başkanı Biden tarih verdi
banner45
banner46

CNN’in düzenlediği foruma katılan ABD Başkanı Joe Biden sunucu Anderson Cooper ve halkın sorularını cevapladı.

Tedarik zincirinde son dönemde yaşanan sıkıntılarla ilgili konuşan Biden, sorunu gidermek için gerekirse Ulusal Muhafız güçlerini göreve çağırabileceğini açıkladı.

Forumda ağırlıklı olarak ekonomi ve iç politika başlıkları konuşuldu. Biden, altyapı paketi konusunda kısa sürede Kongrenin anlaşmaya varmasını beklediğini söyledi.

Bugüne kadar kendisi için en zor yasa tasarısının silah düzenlemesi olduğunu belirten Biden, sunucu Cooper’a dönerek "Biliyorsun, 370 yıldır Senatodayım." dedi.

banner37
Sunucu Cooper'ın, tedarik zincirindeki sıkıntılarla ilgili “Ulusal Muhafızları göreve çağırmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Biden net bir dille cevap vererek şunu söyledi: Evet kesinlikle, kesinlikle bunu yaparım. Tır şoförlerinin sayısını artıramazsak, bunu yapacağım.

BENZİN FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Ekonomi uzmanlarının aksine enflasyonunun uzun süre artmaya devam etmeyeceğini belirten ve benzin fiyatlarında düşüş için tarih veren Biden, "Benzin fiyatlarında bu yıl düşüş beklenmiyor. 2022'de bunu bekleyebiliriz." dedi.

ÇİN'E TAYVAN MESAJI

Biden’a Çin Tayvan’a girerse ABD’nin Tayvan’ı savunup savunmayacağı sorusu soruldu. Biden bu soruya, verdikleri bir söz olduğunu hatırlatarak "Tabii ki de savunacağız” cevabını verdi.

Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile sıklıkla görüştüğünü vurguladı. Biden, Çin ile soğuk savaş peşinde olmadıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1