banner2
banner34

Biden'ın tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci'den Omicron itirafı

Biden'ın tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci'den Omicron itirafı
banner45

Dünyanın 2 yıldır mücadele ettiği Covid-19, yeni varyantları ile varlığını sürdürüyor. En son tüm dünyayı alarma geçiren Omicron, halen bilinmezliğini korurken ABD Başkanı Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci'den kritik bir açıklama geldi. Fauci, Omicron'un mutasyonlarının kapsamını öngöremediklerini itiraf etti. Fauci “30'u spike proteininde ve 10 veya 12'si reseptör bağlama alanında olmak üzere 50 mutasyona sahip bir virüse sahip olduğu bir anda ortaya çıktı. Bu eşi görüşmemiş bir şey” olarak tanımladı.

REKOR ÖLÜM ORANI BEKLENİYOR

banner37
Fauci, Omicron'dan potansiyel rekor ölüm oranını öngören Fauci, “Ülkenin bazı bölgelerinde, özellikle aşı düzeyinin düşük olduğu bölgelerde, hastane sistemi üzerinde önemli bir baskı göreceğiz” dedi. İki doz aşının Omicron varyantına karşı etkisiz kalabileceği sonucuna ulaşan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) araştırması ile 3. doz sonrası en fazla koruna sağlayan aşıyı belirledi.

HANGİ AŞI OMİCRON’A KARŞI KORUYOR?

UKHSA tarafından yapılan ilk analize göre iki doz Pfizer, Omicron'dan kaynaklanan semptomatik bir enfeksiyona karşı yalnızca yüzde 30 ila 40 koruma sağlıyor. Aynı analize göre, bu oran 3. doz Pfizer'dan sonra 75'e kadar çıkıyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2021, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1