banner2
banner34

Bİr kez daha uyarmayacaklar

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin Moskova’ya karşı yeni yaptırım uygulama tehditleriyle Rusya’daki gelecek ay yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde gerginliği artırmayı amaçladığını söyledi. Ryabkov ayrıca, ABD’nin listesindeki Rusya vatandaşlarına yaptırım uygulanması halinde karşılık vereceklerini ifade etti.

Bİr kez daha uyarmayacaklar
banner45

 

Gazetecilere konuşan Ryabkov, ABD’nin Mueller listesindeki kişilere ilişkin yaptırım uygulanabileceği yönündeki tehditlerine ilişkin “ABD, mantığa aykırı bir şekilde içişlerimize karışma, başkanlık seçimleri öncesinde ikili ilişkilerimizi gerginleştirme yönünde adımlar atıyor. Ancak hiçbir dayanak, kanıt olmadan bizi kendilerinin seçim süreçlerine müdahale etmekle suçluyorlar” ifadelerini kullandı.

ABD’nin tavrından üzüntü duyduklarını belirten Ryabkov “İlişkilerimizi içinde bulunduğumuz bu durumdan kurtarmak çok zor olacak” dedi.

'YAPTIRIMLARA CEVAP VERİRİZ'

banner37
Ryabkov, ABD’nin listesindeki Rusya vatandaşlarına yaptırım uygulanması halinde karşılık vereceklerini ifade etti.

Ryabkov “Her zaman tepkimizi veriyoruz. Bizim de Rusya’da bulunan kişilerin yer aldığı bir listemiz var, başka tepki verme yöntemleri de mevcut. Her şey ihtimal dahilinde, ancak misilleme yaptırımdan bahsetmeden önce, gerçekte olacakları görmek gerek” dedi.

'ABD, ŞANTAJ VE GÖZDAĞI İLE RUSYA’NIN İŞBİRLİĞİNİ ZORLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR'

Ryabkov, şöyle devam etti: “ABD, kasıtlı olarak Rusya’nın askeri teknik alanda işbirliğini zorlaştırmaya çalışıyor. Halihazırda ABD’nin baskısı, şantaj ve gözdağı verme yöntemiyle feshedildiği iddia edilen sözleşmelerden bahsediliyor.”

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1