banner2
banner34

Boris Johnson'dan Türk SİHA'larına övgü

Boris Johnson'dan Türk SİHA'larına övgü
banner45
banner46

Rusya-Ukrayna savaşıyla savaş teknolojilerinin önemi artarken Ukrayna’nın savaşta Rusya’ya karşı kullandığı Türk yapımı SİHA’ların başarısı tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Görünmez özelliğe ve yıkıcı etkiye sahip olan SİHA’lar birçok ülkenin umudu oldu. Karabağ, Suriye ve Libya’da destan yazan Bayraktar ve SİHA’ların savaşlardaki denge değiştirici yönü bir kez daha gündeme geldi. İngiltere Başkanı Boris Johnson’dan da SİHA'larına övgü geldi.

OYUN BOZAN BAYRAKTAR TB2 SİHA

Avam Kamarası'nın bir komitesinde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Boris Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'ya sağladığı STARStreak yüksek hızlı hava savunma füzeleri ile Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'ların sahada "oyun bozucu" rol oynadığını söyledi. 

‘RUSLAR PUTİN’İN YALANLARINA KARŞI SAVUNMASIZ’

Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin konuşan İngiltere Başbakanı Johnson, Putin'in olup bitenlerle ilgili gerçeği Rus halkından saklamaya çalışırken gösterdiği acımasızlığın savaşla ilgili iç karartıcı mevzulardan biri olduğunu söyledi. Johnson ayrıca, İngiliz hükümetinin dezenformasyonla mücadele için bilgi ünitesi olduğunu söyledi.

banner37
‘RUS HALKI UYANIYOR’

İngiltere'nin yaklaşımının insanlara karşı "açık sözlü" olmak olduğunu belirten ve Ukrayna sınırındaki Rus birlikleri hakkında bilgiler paylaştıklarını belirten Johnson, "İnsanlar, Putin'in söylediği yalanlara karşı çok savunmasız." dedi. Boris Johnson, ancak Rusya'da şu anda insanların olup bitenlere uyandığına dair işaretler gördüklerinin de altını çizdi.

RUSLAR UKRAYNA’DAN ÇIKANA KADAR YAPTIRIM SİNYALİ

Rusya’ya yönelik yaptırımların devam etmesi gerektiğine işaret eden Johnson, Putin’in birliklerinin Ukrayna’dan çıkana kadar yaptırımların yoğun bir şekilde artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Johnson, İngiltere’nin Ukrayna halkına verdiği desteği de artıracağını vurguladı.

İNGİLTERE PUTİN’İ DEVİRMEYİ AMAÇLAMIYOR’

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya lideri Putin için söylediği "Bu adam iktidarda kalmamalı" sözlerine ilişkin Boris Johnson, İngiltere’nin Rusya’da Putin'in görevden alınmasını veya rejim değişikliği amaçlamadığını söyledi. İngiltere’nin sadece Ukrayna halkını korumaya yardım etmek istediğini belirten Johnson, “Onları kesinlikle barbarca ve mantıksız şiddete karşı korumak için yola çıkıyoruz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1