Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Singapur'da düzenlenen Asya-Pasifik bölgesinin önde gelen güvenlik forumlarından "Shangri-La Diyaloğu"nda yaptığı konuşmada Avrupa'nın stratejik ve ekonomik çıkarlarının Hint-Pasifik ülkeleriyle "her zamankinden daha fazla iç içe geçtiğini" dile getirdi.

İkili ilişkilerin ekonomik işbirliğinden ötesine gitmeye ihtiyacının olduğunu belirten Borrell, "Ekonomi ve strateji aynı madalyonun iki yüzüdür. Avrupa'da ve Hint-Pasifik'te güvenlik giderek daha fazla birbiriyle bağlantılı hale geliyor. Sizin güvenliğiniz bizim güvenliğimizin önemli bir parçasıdır." diye konuştu.

Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaola'nın kurucusu "El Mayo" ile "El Chapo"nun oğlu Teksas'ta tutuklandı Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaola'nın kurucusu "El Mayo" ile "El Chapo"nun oğlu Teksas'ta tutuklandı

Hint-Pasifik bölgesini "dünyanın atan kalbi" olarak nitelendiren Borrell, AB ticaretinin yaklaşık yüzde 40'ının Güney Çin Denizi'nden geçmesi nedeniyle Güney Çin Denizi ve Tayvan Boğazı'nda gerilimden kaçınmanın AB için "son derece önemli olduğunu" vurguladı.

Editör: TE Bilisim