banner2
banner34

Brüksel yanarken Obama dans ediyor

ABD Başkanı Barack Obama’nın Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri tarafından önceki akşam verilen resmi yemek sonrasında ...

Brüksel yanarken Obama dans ediyor
banner45

ABD Başkanı Barack Obama’nın Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri tarafından önceki akşam verilen resmi yemek sonrasında profesyonel bir dansçıyla tango yapması uluslararası medya ve ülkesinde eleştiri konusu oldu.

 

İngiliz Daily Mail Gazetesi, “Brüksel yanarken, Obama dans ediyor” dedi. Obama’nın Brüksel saldırıları sonrasında Arjantin’den ülkesine dönmemesi de Cumhuriyetçi başkan aday adayları Donald Trump ve Ted Cruz tarafından eleştirildi.

Yemek sonrası Obama’yı piste çeken Mora Goday, “Başkan, tango bilmediğini söyledi. Ben de beni takip etmesini söyledim” dedi. Bu sırada First Lady Michelle Obama da Jose Lugenos isimli dansçıyla tango yaptı. Sosyal medyada “TangObama” diye etiket açıldı. 

ARJANTİN ZİYARETİNİ TAMAMLADI

Obama, Arjantin ziyaretinin son gününde, güneydeki turistik Patagonya bölgesinin Bariloche şehrinde ailesiyle dinlendikten sonra ülkeden ayrıldı. 

banner37

Akşam saatlerinde Nahuel Huapi Gölü’nde tekne turu yapan Obama ve ailesi, ikamet ettikleri Llao Llao Oteli’nin bahçelerinde de yürüyüş gerçekleştirdi.  

Paskalya tatilini geçirmek üzere ailesiyle Villa La Angostura şehrine giden Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri de Bariloche’den geçerek Obama ve ailesini otelden uğurladı.  

Obama, Uluslararası San Carlos de Bariloche Havalimanı’ndan yerel saatle 21.50’de Air Force One uçağıyla ABD'ye gitti.

ABD Başkanı Obama, Küba ziyaretinin ardından 23 Mart’ta Arjantin’e gelmişti. Obama'nın Arjantin ziyareti, ülkede 1976 yılında ABD destekli gerçekleştirilen askeri darbenin yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle insan hakları örgütlerinin tepkisini çekmişti. Tepkiler sonrasında ABD yönetimi, iki gün boyunca Buenos Aires’te gerçekleşeceğini açıkladığı Obama’nın temaslarını yeniden düzenleyip, darbenin 40. yılı olan 24 Mart’a, Bariloche programını almıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1