banner2
banner34

Büyükelçi ağlayarak açıkladı: İsrail Ukraynalı mültecileri kabul etmedi

Büyükelçi ağlayarak açıkladı: İsrail Ukraynalı mültecileri kabul etmedi
banner45
banner46

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 7. gününde bombalar yağmaya, Rusya sivilleri hedef almaya devam ediyor. Ukrayna'dan çıkarak canını kurtarmaya çalışanlar, tren istasyonlarına, garlara akın ediyor. Polonya sınırında ise büyük bir yığın var. Ukraynalılar, işgalden kaçmaya çalışırken İsrail'den Ukraynalılar için çıkan kararı Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk duyurdu.

İsrail basınındaki haberlere göre Korniychuk, Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında, gözyaşlarına hakim olamayarak İsrail İçişleri Bakanlığının Macaristan ve Polonya üzerinden gelen Ukraynalıların ülkeye girişlerine izin verilmediğini bildirdi.

İsrail'in bu kararının kendileri için 'hayal kırıklığı' olduğunu söyleyen Büyükelçi Korniychuk, "Son 6 gün içinde onlarca Ukraynalı, Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'ndan geldikleri ülkelere geri gönderildi." dedi.

banner37

''SAVAŞTAN KAÇTILAR''

Söz konusu Ukraynalıların sığınma talebiyle geldiklerinin altını çizen Korniychuk, "Bunlar, İsrail'e çalışmaya gelmedi, savaştan kaçtılar." diye konuştu.

Holokost olaylarında binlerce Yahudi'nin Ukraynalılar tarafından kurtarıldığını ifade eden Korniychuk, gözyaşları içinde "daha fazla yardıma muhtaç olduklarını" dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1