banner2
banner34

Çiftlik Bank'ın Tosunu Interpol Listesine Girdi

Çiftlik Bank'ın Tosunu Interpol Listesine Girdi
banner45

Çiftlik Bank ismini verdiği tarayıcı oyunu üzerinden insanlardan para toplayan ve yaklaşık 500 milyon lirayla yurtdışına kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Interpol listesine girdi. Aydın, Interpol tarafından aranan 42. Türk vatandaşı oldu.

Bir internet sitesinde parayla sanal hayvanlar satan ve para yatıranlara sahip oldukları hayvanların ürettikleri yumurta, süt ve et gibi çeşitli ürünlerden gelir elde edebileceklerini söyleyerek, Çiftlik Bank ismini verdiği şirketi faaliyete geçiren Mehmet Aydın, geçtiğimiz yılın başlarında ülkeden kaçmıştı.

banner37
Çiftlik Bank’ın aktif olduğu günlerde 132 bin 222 kişiden, 1 milyar 139 milyon lira topladığı ortaya çıkan Mehmet Aydın, hakkında soruşturma başlamadan önce yurt dışına kaçmış ve izini kaybettirmişti. Uruguay’da olduğu söylenmesine karşın geçtiğimiz günlerde Dubai’de süper lüks bir hayat yaşarken görüntülenen Aydın, uluslararası polis organizasyonu Interpol’un en çok arananlar listesine girdi. Interpol’un “Most Wanted (En Çok Arananlar)” sayfasında gözaltına alındığı sırada çekilen fotoğraflarına yer verilen Mehmet Aydın, hakkında kısa bilgiler de verildi.

Interpolün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyor.

Interpol Mehmet Aydın

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1