banner2
banner34

Danimarka'dan 'Omicron' araştırması: 2 ay içinde pandemi sona erecek

Danimarka'dan 'Omicron' araştırması: 2 ay içinde pandemi sona erecek
banner45
banner46

'Omicron' varyantı nedeniyle koronavirüs vaka sayıları Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde artış gösterdi. Vaka sayılarında yaşanan artış kamusal alanlar ve devlet kurumlarından peş peşe kapanma kararlarına neden oldu. Bilim dünyası yeni varyant nedeniyle pandeminin süresinin belirsiz düzeyde uzayacağı yönünde tahminlerde bulunuyordu. Ama Danimarka'dan gelen bir haber sağlık dünyasında beklenmedik bir kafa karışıklığına neden oldu.

HASTANEYE YATIŞ RİSKİ DÜŞÜK

Danimarka Devlet Serum Enstitüsü'nün Baş Epidemiyologu Tyra Grove Krause, yaptıkları yeni araştırmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Araştırmanın sonuçlarına göre; Omicron varyantı nedeniyle hastaneye yatış riskinin, Delta varyantına kısayla yarısı kadar düşük olduğu tespit edildi. Krause, ortaya çıkan sonuçla ilgili yaptıkları değerlendirme neticesinde Danimarka'da yaklaşık 2 ay içinde pandemin sona ereceğini paylaştı.

banner37
ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLACAK

Omicron nedeniyle artan enfeksiyon seviyesinin pandeminin uzamasına neden olacağına dair endşilerini yersiz olduğunu dile getiren Krause, tam tersinin gerçekleşeceğini söyledi. Danimarkalı bilim insanı, "Önümüzdeki 2 ay içinde bunu alacağımızı düşünüyorum ve umarım enfeksiyon azalmaya başlar ve normal hayatlarımıza geri döneriz." dedi. Omicron devam edeceği ve önümüzdeki ay büyük bir enfeksiyon yayılımı görüleceğini söyleyen Krause, ancak yayılım bittiğinde, eskisinden daha iyi bir yerde olacağız şeklinde konuştu.

YOĞUN BASKI OLUŞTURACAK

Krause, ciddi semptomlara yol açmayan omicron varyantı nededeniyle daha fazla insanın enfekte olacağını belirtti. Gelecek iki ay boyunca Omicron'un sağlık sistemi üzerinde yoğun bir baskı oluşturacağı uyarısında bulunan Krause, bunun popülasyonda iyi bir bağışıklık düzeyi sağlayacağını da sözlerine ekledi. Krause, "Omicron varyantı ocak sonunda zirve yapacak ve şubat ayında enfeksiyon baskısının azaldığını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Son haftalarda vaka sayısında büyük artış yaşayan Danimarka, Avrupa'nın en yüksek oranlarından birini kaydederek, haftalık en yüksek ortalamaya ulaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1