banner2
banner34

Doktorlar ölülerin implantlarını çaldı

Doktorlar ölülerin implantlarını çaldı
banner45

Avrupa Birliği'nin sağlık sisteminin en zayıflarından biri olarak bilinen Romanya'da doktorların yaptığı skandal ortaya çıktı. Ülkenin doğusunda bulunan Yaş kentindeki bir hastanede görevli doktorlardan Dan Tesloyanu'nun görevini suistimal etme ve rüşvet alma suçlamalarıyla en az bir ay süreyle önleyici tutuklama kapsamına alındığı bildirildi. 

Kardiyolog Tesloyanu'nun, 4 diğer meslektaşını yönettiği ve diğerlerinin ona ölenlerden çıkardıkları implantları verdiği öne sürüldü. Ne ölen hastalardan ne de ailelerinden bu konuda izin alınmadığı da iddialar arasında.  Savcılar gözaltına alınan doktorun 2017'den bu yana 238 ameliyatta bu implantları kullandığını söylerken şu ifadeleri de kullandı: 

banner37
''Doktorun önerdiği implantların çoğu gereksizdi. Sahte teşhisler konularak ya da önceden verdikleri ilaçlarla belirli semptomları tetikleyerek implantlar takıldı.''

SON 30 YILDA SADECE 1 HASTANE İNŞA EDİLDİ

Reuters haber ajansı bu ülkedeki sağlık sisteminin başlıca sorunlarını yolsuzluk, verimsizlik ve siyasallaşan yönetim olarak sıraladı. Son 30 yılda yalnızca bir hastanenin inşa edildiği ülke, AB'de sağlığa en az harcama yapan yönetim durumunda. Bunların sonucunda on binlerce doktor ve hemşire göç ediyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1