banner2
banner34

Dondurulmuş yarasadan Covid-19'a benzer virüs çıktı

Dondurulmuş yarasadan Covid-19'a benzer virüs çıktı
banner45

İki sene önce Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen fakat bir türlü kaynağı tespit edilemeyen Covid-19 virüsünün kaynağına yönelik araştırmalar devam ederken ilginç bir tespit ortaya çıktı. Kamboçya Pasteur Enstitüsü'nün Fransa tarafından finanse edilen araştırmasında 2010 yılında Laos şehrinde toplanan iki at nalı yarasası incelendi. Çalışmalar esnasında elde edilen bulgularda Covid-19'a benzer bir virüs tespit edildi.

Enstitüdeki sekiz bilim insanı, yarasalardan örnekler toplandığını ve türlerini, cinsiyetlerini, yaşlarını ve diğer detaylarının kaydedildiğini açıkladı.

Araştırmanın direktörü Thavry Hoem açıklamasında "Bu çalışmanın sonucunun dünyanın Covid-19 hakkında daha çok bilgiye sahip olmasına yardımcı olabileceğini umuyoruz" dedi.

banner37
Kamboçya Pasteur Enstitüsü Viroloji bölümü başkanı Dr. Veasna Duong, son iki yılda Covid-19'un kaynağını bulmak için dört gezi yaptığını belirtti. Duong, “Virüsün hala orada olup olmadığını öğrenmek ve virüsün nasıl geliştiğini bilmek istiyoruz" dedi.

IPC'nin viroloji biriminde araştırma mühendisi olan Julia Guillebaud, projenin yalnızca Covid'e odaklanmadığını yaban hayatı ticaretinin nasıl bir rol oynayabileceğine bakmayı da amaçladığını söyledi.

Araştırmada son olarak, yarasalar gibi konakçı türlerin tipik olarak hiçbir patojen belirtisi göstermediği ancak insanlara veya diğer hayvanlara bulaşmaları durumunda ağır sonuçlarının oluşabileceğinin altı çizildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1