banner2
banner34

Dünya'da koronavirüs bilançosu artıyor. İşte son durum...

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle dünya çapında ölü sayısı 6068'e yükselirken, vaka sayısı ise 162 bin 501'e çıktı. Virüs nedeniyle son 24 saat içinde 294 kişi yaşamını yitirdi. Virüsün kontrol altına alındığı Tayland'da ise salgın yeniden hızlandı

Dünya'da koronavirüs bilançosu artıyor. İşte son durum...
banner45

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs  nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 6 bin 68’e, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 162 bin 501'e yükselirken; 73 bin 968 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 294 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 8 bin 608 arttı.

Çin'de salgın nedeniyle yaşanan can kaybı 3 bin 193'e çıkarken, tespit edilen vaka sayısı da 3 bin 610'unun durumu ciddi olmak üzere 80 bin 824'e yükseldi. Son 24 saat için Çin'deki ölüm sayısı 10 olurken 16'sı yurt dışından gelen 20 yeni vaka tespit edildi.

MACARİSTAN'DA İLK ÖLÜM

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de koronavirüs teşhisi konularak Del-Pesti Merkez Hastanesi’ne kaldırılan 75 yaşındaki bir adam hayatını kaybetti. Can kaybının ardından Macaristan’ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşmiş oldu.

AZERBAYCAN'DA 4 YENİ VAKA

Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Korona Virüsüyle Mücadele Operasyon Karargahı tarafından yapılan açıklamada, 4 kişide daha koronavirüs tespit edilmesinin ardından toplam vaka sayısı 16'ya yükseldi. Virüs taşıdığı tespit edilen 4 kişinin karantinaya alındığı, sağlık durumlarının stabil olduğu bildirildi.

KOMŞU'DA ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Yunanistan'da koronavirüs nedeniyle hastanede tedavi altında bulunan 53 yaşındaki bir hastanın solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkede virüs kaynaklı ölü sayısının 4'e ulaştığı, vaka sayısının ise 200'ü geçtiği aktarıldı.

RUSYA'DA 14 YENİ VAKA

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, gün içinde ülkede 14 vakanın daha tespit edildiği bildirildi. Böylece ülkedeki toplam vaka sayısı 59'a ulaştı. Vakalarn 10'u Moskova'da saptandı.

ALMANYA'DA BİLANÇO ARTIYOR

Almanya’da vaka sayısı bugün 4 bin 585’e yükselirken; 9 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

FRANSA'DA TÜM MEKANLAR KAPATILDI

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkede 4 bin 480 kişide virüs tespit edildiği ve 91 kişinin hayatını kaybettiği belirtti. Philippe, virüsün hızlı yayıldığını ve bazı bölgelerde yoğun bakımda bulunanların sayısının ciddi anlamda arttığını ifade etti. Toplu taşıma araçlarının durdurulmayacağını ve yerel seçimlerin ilk turunun iptal edilmediğini kaydeden Philippe, kafe, restoran, bar, sinema ve gece kulüpleri ile market, banka ve eczane dışındaki tüm ticari mağazaların yeni bir emre kadar kapatılacağını duyurdu.

İSPANYA'DA 288 KİŞİ ÖLDÜ

İspanya'da yeni tip koronavirüs teşhisi konulan hastalarda ölü sayısı 288, vaka sayısı ise 7 bin 753'e çıktı. Ülkede koronavirüs ile ilgili açıklanan günlük verilerde bu zamana kadarki en yüksek artış oldu. Bu arada Başbakan Pedro Sanchez'in eşi Maria Begona Gomez Fernandez'de yeni tip koronavirüs tespit edildi.

banner37
İKİ ÜLKEDE İLK ÖLÜMLER GÖRÜLDÜ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Avrupa ülkeleri Slovenya ve Danimarka'da ilk ölüm vakaları gerçekleşti. Slovenya devlet televizyonunun aktardığına göre, başkent Ljubljana'daki üniversite hastanesinde tedavi gören bir erkek hasta, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Slovenya'daki vaka sayısı bugün 40 artarak 181'e çıkmıştı.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 611’E YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatte ait bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 611’e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 12 bin 729’a çıktığını bildirdi.



ABD’DE 58 ÖLÜ, 2 BİN 951 VAKA

ABD’de yeni tip koronavirüs kaynaklı vaka sayısının 2 bin 951'e ulaştığı ve ölü sayısının ise 58'e yükseldiği bildirildi.

Salgın kaynaklı ilk ölümü açıklayan New York eyaletinin ardından, başkent Washington DC ile komşu olan Virginia eyaletinde ve Louisiana eyaletinde de koronavirüs kaynaklı ilk ölümlerin gerçekleştiği kaydedildi.

ÖZBEKİSTAN'DA İLK VİRÜS VAKASI

Özbekistan Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamada, Fransa'dan ülkeye gelen bir kişiye yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.

GÜNEY KORE'DE VAKALAR 100'ÜN ALTINDA KALDI 

Güney Kore'de 23 gün sonra yeni vaka sayısı ilk kez 100'ün altında kaldı. Yeni vakanın 76 olduğu belirtilen ülkede virüs nedeniyle toplam 75 kişi yaşamını yitirdi.

HİNDİSTAN VE TAYLAND'DA BİLANÇO ARTTI

Tayland'da 32 yeni virüs vakasının tespit edilmesinin ardından ülke genelinde toplam sayı 114'e çıktı. Uzun süredir yeni vaka rastlanmayan ülkede salgının bir günde tekrar hortlaması büyük bir paniğe yol açtı. Hindistan'da ise 5 yeni vakanın ardından toplam sayı 105'e yükseldi.

MEKSİKA'DA YENİ VİRÜS VAKALARI

Meksika'da koronavirüs salgını nedeniyle enfekte olanların sayısı 41'e ulaştı. Geçtiğimiz cumartesi günü Meksika Sağlık Bakanlığı sayıyı 26 olarak açıklamıştı. Meksika, ABD sınırını kapatmayı gündemine aldı.

VİRÜS AFRİKA'DA HIZLA YAYILIYOR

Koronavirüs salgını Afrika'ya yayılmaya devam ediyor. Ruanda ve Esvatini'de ilk virüs vakalarının tespit edildiği bildirildi.

Afrika kıtasında Ruanda ve Esvatini ile birlikte Senegal, Orta Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Moritanya, Sudan, Gine, Etiyopya, Kenya, Gabon, Fildişi Sahili, Gana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Burkina Faso, Mısır, Cezayir, Nijerya, Kamerun, Tunus, Güney Afrika ve Fas’ta da koronavirüs vakaları görüldü. Kıtadaki 261 virüs vakasının 4’ü ölümle sonuçlandı.

VATİKAN'DA KUTLAMALAR İPTAL OLABİLİR

Vatikan'da her yıl düzenlenen paskalya kutlamaları, virüsün yayılmasından dolayı iptal edilmesi gündeme alındı.

Yeni Zelanda'da ise turistleri taşıyan bir yolcu gemisinde 3 kişide koronavirüs tespit edildi. Geminin Akaroa limanına yanaşmasına izin verilmedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2020, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1