banner2
banner34

Dünya diken üstünde: Rusya'dan 'ülkeyi terk edin' çağrısı

Dünya diken üstünde: Rusya'dan 'ülkeyi terk edin' çağrısı
banner45

Rusya'nın Ukrayna sınırında bugün başlattığı askeri tatbikat, gerginliği hat safhaya çıkardı. Tatbikat kararı ile savaş çıkacağı iddiaları alevlendi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, son alınan kararlar ve yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ÜLKEYİ TERK EDİN"

Lavrov, yaptığı açıklamada "Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Rus diplomatik misyonundaki görevlerini bırakabilecek durumda olan personellerine ülkeyi bir süreliğine terk etmelerini tavsiye ediyor" ifadelerini kullandı.

İŞGAL İDDİALARINI GÜÇLENDİRDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke arasındaki krize ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Rus diplomatik misyonundaki görevlerini bırakabilecek durumda olan personellerine ülkeyi bir süreliğine terk etmelerini tavsiye ediyor" ifadelerini kullandı.

banner37
Lavrov'un kritik çağrısı, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından geldi.

"BU HİÇBİR YERE ÇIKMAYACAK BİR YOL"

Ukrayna ile Rusya arasındaki krize diplomatik çözüm bulabilmek adına yapılan görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Lavrov, Batı'nın Moskova'ya yönelik tehditlerinin Ukrayna üzerindeki gerilimi azaltmak için hiçbir şey yapmayacağını söylemişti.

"İdeolojik yaklaşımlar, ültimatomlar, tehditler... Bu hiçbir yere çıkmayacak bir yol" ifadeleri kullanan Lavrov'un son açıklaması da, Rusya'nın işgal girişimi söylentilerini kuvvetlendirdi.

KRİZDE YAKIN KOORDİNASYON

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinin ardından ABD Bakanlığı'ndan açıklama yapılmıştı. Ned Price tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın, Ukrayna tehdidine karşı NATO’nun bir bütün olarak hareket etmesi ve koordinasyonun arttırılmasına ilişkin yolların ele alındığı bildirilmişti.

Blinken’ın, Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik bağlılığını vurguladığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomatik çözüm girişimini takip edildiği aktarılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2022, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1