banner2
banner34

Egkolfopoulos: Önce uçaklarımız, İstanbul'daki Boğaziçi Köprülerini yok edecek

Egkolfopoulos: Önce uçaklarımız, İstanbul'daki Boğaziçi Köprülerini yok edecek
banner45

Yunanistan bir süredir Türkiye’ye karşı tehditlerini ve uluslararası alanda kara propagandalarını dah da artırıyor. Yunan donanması koramirali Egkolfopoulos, bir televizyon kanalında skandal ifadeler kullanıldı ve sarf ettiği küstah sözlerle haddini aştı.

“UÇAKLARIMIZ İSTANBUL'DAKİ BOĞAZİÇİ KÖPRÜLERİNİ YOK EDECEK"

Egkolfopoulos katıldığı programda "Önce uçaklarımız, İstanbul'daki Boğaziçi Köprülerini yok edecek, 3 adet SCALP füzesi fırlatılacak ve ardından onlara 'Şimdi gelebilirsiniz' diyeceğiz" dedi. 

banner37

16 TÜRKİYE'Yİ KARALAMA HARİTASI 

Türkiye’ye karşı karalama propagandalarında sınır tanımayan Yunanistan geçtiğimiz hafta da bir skandala daha imza atmıştı. Yunanistan, Türkiye'ye karşı uluslararası arenada yeni bir propaganda kampanyası başlatmıştı. Yunan hükümeti, Ege ve Doğu Akdeniz ile ilgili iddiaları çerçevesinde 16 haritalı bir kampanyaya imza atmıştı. Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye Dairesi ile Yunan Deniz Kuvvetleri Hidrografi Dairesi tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de 50 yıldaki taleplerini gösterdiği öne sürülen 16 harita” Yunanistan’ın yurt dışındaki büyükelçilik ile temsilciliklerine gönderilmişti.

Temsilciliklere gönderilen dosyada haritaların yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris'in bir mektubu da yer almıştı. Skandal mektupta, Yunan diplomatlara bulundukları ülkelerde "Türk saldırganlığını" göstermek için bu haritaları kullanmaları istenmişti. 

Yunanistan Türkiye’yi tehdit ederken diğer yandan ABD’den Türkiye’ye uçak satmamasını satsa bile Yunanistan’a kullanmama garantisiyle satmasını istemişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1