banner2
banner34

En az 48 saat boyunca bomba yağdıracağız

En az 48 saat boyunca bomba yağdıracağız
banner45

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, daha sonra Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze'ye saldırılar başlattı.

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, bölgede yaşanan gelişmeleri gün içinde sizlere bu haberimizde aktaracağız.

- İsrailli yetkililer, Lod kentinde ilan edilen OHAL'in uzatıldığını açıkladı.

RUS LİDERDEN "ŞİDDETE" SON VERME ÇAĞRISI

banner37
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ile Filistin arasındaki şiddetin sona erdirilmesi çağrısı yaptı:

"Filistinliler ve İsrailliler arasında çatışmaların patlak vermesi siviller arasında çok sayıda can kaybına neden oldu, ölenler arasında çocuklar da var. İki taraftan da şiddet eylemlerinin sona ermesi ve BMGK'nın ilgili kararları doğrultusunda aktif çözüm arayışına girilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz."

"EN AZ 48 SAAT DAHA SALDIRACAĞIZ"

- İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Aviv Kochavi, Gazze'ye yönelik askeri saldırıların en az 48 saat daha devam edeceğini açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) de gece saatlerinde gerçekleştirdiği saldırılarda 30 Hamas mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şehit olanların sayısının 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 212'ye, yaralıların sayısının ise 1400'e yükseldiği aktarıldı. İsrail ise 11 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 650 İsraillinin de yaralandığını açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1