banner2
banner34

Endonezya'daki deprem bilançosu ağırlaşıyor

Endonezya'daki deprem bilançosu ağırlaşıyor
banner45
banner46

Cuma günü meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem ve beraberinde gelen tsunami felaketiyle sarsılan Endonezya'da bilanço giderek ağırlaşıyor. Yaşamını yitirenlerin sayısında artış sürüyor.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansından (BNPB) alınan bilgiye göre, deprem ve ardından oluşan tsunamide hayatını kaybedenlerin sayısı bin 203'e çıkarken, cenazelerin gömülebilmesi için toplu defin alanları hazırlandı.

Can kayıplarının fazla olduğu merkez Sulawesi eyaletinin başkenti Palu'da, enkaz altından çıkarılan cenazelerin gömülebilmesi için toplu mezar hazırlandığı belirtildi.

BNPB yetkilisi Willem Rampangilei, sağlık koşulları ve dini kurallar nedeniyle cenazelerin hızla gömülmesi gerektiğini söyledi.

Yerel ordu komutanı Tiopan Aritonang, gün içinde sadece bir hastaneden 545 naaşın gömülmek üzere sevk edileceğini belirterek, defin işlemlerine hemen başlanacağını aktardı.

Aritonang, ölenlerin yakınlarının daha sonra mezar yerlerini teşhis edebilmesi için kurbanların fotoğraflarının çekildiğini söyledi.

Ordu Sözcüsü Mohammad Thorir de, kamuya ait mezarlığa komşu arazide kurulan defin alanına bin kadar naaşın gömülmesinin planladığını belirtti.

banner37
Bazı bölgelere hala ulaşılamadı

Palu'nun kuzeyindeki deprem ve tsunamiden etkilenen Dongala, Sigi ve Parigi Mountog bölgelerine hala erişim sağlanabilmiş değil.

Söz konusu bölgelerde 1,2 milyon kişi yaşıyordu. Yetkililer bu bölgelerdeki yıkımın can kaybı sayısını artırabileceği uyarısını yaptı.

Hükümetten uluslararası yardıma onay

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun uluslararası yardım kuruluşlarının afet bölgesine girişine onay verdiği belirtildi.

Endonezya Yatırım Koordinasyon Kurulu Başkanı Thomas Lembong, sosyal medya sitesi Twitter'da paylaştığı mesajda, Devlet Başkanı Joko Widodo'nu uluslararası yardım kabulüne onay verdiğini duyurdu.

Dongala bölgesinin 27 kilometre kuzeydoğusunda yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Dongala ve Palu kentlerini, yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2018, 06:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1