banner2
banner34

Ermenistan'ın hamlesi Putin'i çok kızdırdı

Ermenistan'ın hamlesi Putin'i çok kızdırdı
banner45

Rusya ile Ermenistan arasında gerilim tavan yaptı. Bunun nedeni ise Ermenistan’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üye olmak istemesi. Hatırlanacağı üzerine Bakhmut savaşı son sürat devam ederken UCM, Ukraynalı çocukların Rusya’ya kaçırıldığı iddiaları nedeniyle Rusya lideri Putin’i aranan kişi ilan etti.  Bu karara Moskova yönetiminden çok sert tepkiler gelirken Ermenistan, Lahey’de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) bir üyesi olmak için Roma Statüsü’nü kabul etmek için süreç başlattı.

ERMENİSTAN’A UYARI: ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLACAK

Ermenistan’ın bu hamlesi Rusya’yı çok kızdırdı. Rus resmi haber ajansı RIA’nın bildirdiğine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, Ermenistan’ın mahkemenin taraflarından biri olmasının 'kabul edilemeyeceğini' aktardı. Bu adımın ikili ilişkiler açısından 'çok ciddi sonuçlarının' olacağı belirtildi.

banner37

İKİ ÜLKE ARASINDA SORUN BÜYÜYOR

Rusya ile tarihi müttefiklerinden Ermenistan arasındaki ilişkiler Ukrayna savaşının başlamasından beri zorlu bir döneme girdi. Ermenistan ise Azerbaycan ile Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarını sona erdirmesini sağlayan ve Rusya’nın arabulucu olduğu anlaşmanın uygulanmasında Rusya’nın yeteri kadar çaba harcamadığını belirtiyor. Ermenistan’da Yüksek Mahkeme Roma Statüsü’ne onay vermişti; şimdi de parlamentonun anlaşmayı kabul etmesi bekleniyordu.

PUTİN’İN SEYAHATLERİNİ ZORA SOKABİLİR

ICC’nin kararı, gideceği ülkenin Roma Statüsü’nün tarafı olması durumunda Putin’in yurt dışı seyahatlerini zora sokabilir. Putin’in bu yıl seyahat etmesi beklenen ülkeler arasında Güney Afrika ve Türkiye var. Türkiye, Roma Statüsü’nün bir tarafı değil.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1