banner2
banner34

Esad'dan Türkiye ile normalleşme açıklaması

Esad'dan Türkiye ile normalleşme açıklaması
banner45

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kupası açılış maçını izlemek için gittiği Katar'ın başkenti Doha'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile de bir araya gelmişti. Bu gelişmelerle birlikte Türkiye-Mısır ilişkileri 8 yıl sonra normalleşme sürecine girdi. 

Erdoğan'ın Sisi ile temasının ardından bir gazetecinin 'Suriye ile normalleşme sürecine girilecek mi?' sorusu üzerine “Siyasette küslük ve dargınlık olmaz" diyerek Esad ile görüşmeye olumlu baktığını söylemişti.

Dün de Konya'daki gençlerle buluşmasında aynı sorunun sorulması üzerine Erdoğan,"Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme çağrısına Suriye rejim lideri Beşşar Esad'dan cevap geldi. Türkiye ile ilişkiler ve çeşitli konular hakkında gazeteci ve araştırmacılarla gerçekleştirdiği 3 saatlik görüşmede dikkak çeken açıklamalarda bulundu.

"LAF DEĞİL, İCRAAT BEKLİYORUZ"

banner37
Görüşmenin en temel konularından biri olan Türkiye'yle ilişkiler için Esad, "Ankara ile görüşmelerin şu anda sadece istihbarat düzeyinde olduğunu ancak ikili görüşmelerin seviyesinin yakında yükselebileceğini" dedi. Esad, "Türkiye'den laf değil, icraat bekliyoruz" yorumunda bulundu.

"ANKARA, SİYASİ YÖNELİMİNDE BAZI ARAP ÜLKELERDEN DAHA KARARLI OLABİLİR"

Ankara'dan gelen mesajları "Türkiye, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi" şeklinde yorumladığı görülen Beşşar Esad, sözlerinin devamında, "Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna karar vermek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"SDG'YLE TEMASLARIMIZDA BİR İLERLEME KAYDEDİLMEDİ"

Terör örgütü YPG/SDG'yle bazı temaslarının olduğunu ancak hiçbir ilerleme kaydedemediklerini belirten Esad, Amerika'yla ise hiçbir şekilde temas halinde olmadıklarını söyledi.

ESAD'IN DANIŞMANI: TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMALARI SAMİMİ DEĞİL

Esad'ın danışmanlarından olan Bouthaina Shaaban ise, Mısır televizyonu Al-Sharq'a verdiği demeçte, Türkiye'den gelen açıklamaları samimi bulmadıklarını söylemişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1