banner2
banner34

Fransa İngiltere'ye karşı yaptırım listesi hazırladı

Fransa İngiltere'ye karşı yaptırım listesi hazırladı
banner45

Londra yönetiminin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ardından Fransa ve İngiltere arasındaki gerilim devam ediyor. İngiltere'ye bağlı Jersey Adası yönetimi, kendi sularında avlanmak isteyen 64 Fransız balıkçı teknesine lisans verirken 75'ine ise lisans vermeyi reddetti.

Fransız baklıkçılar, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın lisanslar konusunda geri adım atmaması durumunda İngilizleri, ''Yiyecek çok güzel şeyleri olmayacak'' konusunda uyarıda bulunmuştu.

Bu durumda Fransa, İngiltere'den gelen mallar üzerinde sınır ve hijyenik kontrolleri hızlandırabilecek. İngiliz balıkçı teknelerinin belirlenmiş Fransız limanlarına erişimi engellenebilecek.

2 KASIM'DAN İTİBAREN DEVREDE

banner37
2 Kasım'dan itibaren devreye alınması planlanan yaptırımlar kapsamında İngiltere'den gelen ve bu ülkeye giden kamyonlara sıkı kontroller uygulanabilecek.

Ortak açıklama, Fransa Denizcilik ve Avrupa İşleri bakanlıklarından geldi:

"İkinci tur önlemler hazırlanıyor. Fransa, İngiltere'ye elektrik tedarikini gözden geçirmeyi reddetmiyor.''

''SABRIMIZ SINIRLARINA ULAŞIYOR''

İngiltere hükümeti ise tehditleri "hayal kırıklığı ve orantısız" şeklinde nitelendirdi. "Sabrımız sınırlarına ulaşıyor" diyen Fransız hükümeti sözcüsü Gabriel Attal, ülkesindeki balıkçıların, İngiliz sularında balık tutmak için ihtiyaç duydukları ruhsatların yarısından yoksun olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1