banner2
banner34

Hafter'e büyük şok! Libya'da 'oyuncu değişikliği'

Mısır'da yönetimi darbeyle ele geçiren Sisi'nin, Libyalı isyancı General Halife Hafter'e olan desteğini çekmeye hazırlandığı iddia edildi. Mısırlı kaynaklar, başarısız Trablus saldırıları nedeniyle Hafter'in yerine başka bir komutanı getirmeyi düşündüklerini aktardı.

Hafter'e büyük şok! Libya'da 'oyuncu değişikliği'
banner45

Türkiye'nin Libya'nın meşru hükümetiyle imzaladığı anlaşmalar sonrası bölge ülkeleri panik yaşamıştı. Berlin'de kurulan barış masasından ateşkes kararı çıkarken, darbeci General Halife Hafter'in sözcüsü Mismari, Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları düşürme tehdidinde bulundu.

banner37
Libya'da bu son gelişmeler yaşanırken, Middle East Eye'da (MEE) önemli bir iddia ortaya atıldı.

Mısır'da yönetimi darbeyle ele geçiren Sisi'nin, Libyalı isyancı General Halife Hafter'e olan desteğini çekmeye hazırlandığı iddia edildi. "Kahire ile Hafter arasındaki iletişim önemli ölçüde kötüleşti" diyen Mısırlı diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, Sisi'nin Hafter ile bir görüşmesini iptal ettiği kaydedilirken, Kahire yönetiminin Hafter'in son Trablus saldırısında başarısız olduğunu ve bu sebeple "mutsuz" oldukları kaydedildi.

Haberde Mısırlı kaynakların, "başarısız" Hafter yerine isyancı grupların başına başka bir komutanı getirmeyi düşündüğü de aktarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1