banner2
banner34

Hafter'e hayatının darbesi! Vilayet düştü, durmayacağız

Son dakika haberleri: Libya Ordusu, Terhune vilayetini Hafter milislerinden temizleyerek kontrol altına aldığını duyurdu. Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü: "Terhune'nin ardından şimdiki hedefimiz Sirte, Cufra ve güneydeki petrol sahaları."

Hafter'e hayatının darbesi! Vilayet düştü, durmayacağız
banner45
banner47

Geçtiğimiz ay, 6 yıldır Hafter'in elinde olan ve ülkenin batısının kontrol altında tutulmasında önemli bir rol sahibi olan Vatiyye Hava Üssü geri alınmıştı. Son günlerde ise, Trablus'un güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, Es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi işgalcilerden arındırılmıştı. Önceki gün Trablus Havaalanı dün ise başkent Trablus'un tamamı yani tüm idari sınırları kontrol altına alınmıştı.

KRİTİK VİLAYET ELE GEÇİRİLDİ

Türkiye destekli Libya Ordusunun Trablus'un güneyindeki ilerleyişi bugün de devam etti. Ordu kuvvetleri, Terhune vilayetini Hafter milislerinden temizleyerek kontrol altına aldığını duyurdu.

Hafter'e bağlı milisler, Trablus'un yaklaşık 90 kilometre güneydoğusundaki Terhune kentini başkente yönelik saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullanıyordu. 

banner37
YENİ HEDEFLER

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü: "Terhune'nin ardından şimdiki hedefimiz Sirte, Cufra ve güneydeki petrol sahaları."

ANKARA'DA KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Başbakanı Sarrac, dün Beştepe'de görüştü. Ortak basın toplantısında Erdoğan, Sarrac ile yeni işbirliği anlaşmaları yapma konusunda anlaştıklarını belirtirken, "Libyalı kardeşlerimizi asla darbecilerin insafına bırakmayacağız" dedi. Destek için Türkiye'ye teşekkür eden Sarrac ise, "Libya'nın yeniden imarı sürecinde Türk şirketlerini Libya'da görmek istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7, AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1