banner2
banner34

Hafter Türkiye'ye şart koştu

Gelen son dakika haberine göre; Libya'da darbeci General Halife Hafter, Türk askerinin Trablus'tan çekilmesi halinde ülkede ateşkesi kabul edeceğini açıkladı.

Hafter Türkiye'ye şart koştu
banner45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Al Sarrac arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması" Doğu Akdeniz'de tüm ülkelerin planlarını sekteye uğratmıştı.

Bu gelişmeden sonra, Mısır, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın başını çektiği grup, Libya'da darbeci General Halife Hafter'e olan desteklerini daha da arttırmıştı.

İKİ ÖNEMLİ TOPLANTI

banner37
Geçtiğimiz haftalarda ise, Türkiye ve Rusya'nın öncülüğünde Moskova'da Libya Zirvesi gerçekleştirilmiş ancak Hafter'in masayı terk etmesiyle görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Daha sonra çok sayıda ülkenin lideri, Almanya'nın başkenti Berlin'de Libya konulu toplantı gerçekleştirmiş ve Libya'da ateşkes üzerinde anlaşmıştı. Ancak Hafter güçleri bu anlaşmaya uymamış ve defalarca mutabakatı delmişti.

GÖRÜŞMELER TEKRAR BAŞLADI

En son Birleşmiş Milletler (BM), Libya'da kalıcı ateşkesi sağlamak amacıyla Cenevre'deki 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarının yeniden başladığını duyurmuştu.

TÜRKİYE'YE ŞART KOŞTU

Libya özelinde son aylarda masada bu gelişmeler yaşanırken, bugün ajanslara yeni bir son dakika haberi düştü. Rus RIA Novosti'ye konuşan Hafter, ateşkes anlaşmasını kabul edeceğini ancak bir şartı olduğunu söyledi. Darbeci General, Türk askerleri Trablus'tan çekilir ve Ankara da UMH'ye desteğini keserse, ülke genelinde uygulanacak bir ateşkese "evet" diyeceğini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1