banner2
banner34

Haiti’de mahkumlar açlıktan öldü

Haiti’de mahkumlar açlıktan öldü
banner45
banner47

Dünyada gıda krizi bazı bölgelerde baş göstermeye başladı. Birleşmiş Milletler geçen hafta, Haiti'de yalnızca ocak ve nisan ayları arasında yetersiz beslenmeye bağlı 54 cezaevi ölümünün belgelendiğini belirten bir rapor yayınlamıştı. Haiti'de iki ay önce yiyecekleri tükenen aşırı kalabalık bir hapishanede en az sekiz mahkûm açlıktan öldüğü belirtildi.

İDDİALAR DOĞRULANDI

banner37
Şehrin hükümet komiseri Ronald Richemond yaptığı açıklamada, Les Cayes kentindeki hapishane mahkumların ölümlerine açlık ve bunaltıcı sıcakların yol açtığını söyledi.  Birleşmiş Milletler geçen hafta, Haiti'de yalnızca ocak ve nisan ayları arasında yetersiz beslenmeye bağlı 54 cezaevi ölümünün belgelendiğini ortaya koyan bir rapor yayınlamıştı.

Haiti yasalarına göre devlet, mahkumlara günde iki öğün su ve genellikle yulaf lapası ve bir kase pirinçle birlikte balık veya bir çeşit etten oluşan iki öğün yemek vermesi gerekiyor.

DOLULUK ORANI EN AZ YÜZDE 280 

BM'ye göre, Haiti'de cezaevlerinde dolululuk oranı normal kapasitenin en az yüzde 280 oranında fazla. Les Cayes kentini geçen yıl vuran kasırga sonrası cezaevindeki bazı bölümlerin yıkıldığı, bu nedenle sağlam kalan koğuşlarda kapasitenin daha da artırıldığı ifade edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1