banner2
banner34

Hamaney geri adım attı

Hamaney geri adım attı
banner45
banner46

İran’da geçen eylül ayından bu yana Mahsa Amini rotestoları devam ediyor. Şiddetli protestoların  yaşandığı İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, başörtüsü tam olmayan kadınların “din karşıtı veya rejim karşıtı” olarak suçlanmamasını istedi. Ülkede özel olarak “Anneler Günü” olarak kutlanan Hazreti Fatma’nın doğum yıldönümü dolayısıyla başkent Tahran’daki konutunda bir grup kadınla bir araya gelen Ayetullah Hamaney, “Başörtüsü dini bir zorunluluk. Ancak bu, başörtüsü tam olmayan birinin din veya devrim karşıtı olarak suçlanması gerektiği anlamına gelmiyor” dedi.

banner37
"KENDİ KIZLARIMIZ, KENDİ ÇOCUKLARIMIZ”

İran’ın farklı kentlerine yaptığı gezilerde bazı din adamlarının başörtüleri tam olmayan kadınları itham etmesine karşı olduğunu belirten Hamaney, “Onlar bizim kendi çocuklarımız, kendi kızlarımız” diye konuştu. Protesto gösterilerinin bazı güçler tarafından provoke edildiğini öne süren Hamaney, “Son olaylarda düşmanın ümidi, başörtüsü kuralına tam olarak uymayan kadınların başörtüsünü tamamen çıkarmasıydı ancak istedikleri gibi olmadı” değerlendirmesini yaptı. 

22 yaşında Mahsa Amini’nin kurallara uygun örtünmediği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ölmesi ülke geneline yayılan protestoları tetiklemişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1