banner2
banner34

Hindistan'da aşı dolandırıcılığı tuzlu su enjekte ettiler

Hindistan'da aşı dolandırıcılığı tuzlu su enjekte ettiler
banner45
banner46

Hindistan'da ortaya çıkan ve birçok ülkede tehlike oluşturan Delta varyantı Hindistan'da yıkıcı ölümlere neden oldu. Binlerce kişi hayatını kaybederken Hindistan'da yalnızca koronvirüsle değil aşı dolandırıcılığıyla da mücadele başladı. 

Binlerce kişinin sahte koronavirüs aşıları satan ayrıntılı ve geniş kapsamlı bir dolandırıcılığa kurban gittiğini ve bu kişilerin arasında doktorların ve sağlık çalışanlarının tutuklandığı ortaya çıktı.

Mumbai polis departmanının üst düzey yetkilisi Vishal Thakur, ülkenin batısındaki Maharashtra eyaletindeki finans merkezi Mumbai'de veya yakınında en az 12 sahte aşılama yapıldığını söyledi.Thakur, "Tuzlu su kullanıyor ve enjekte ediyorlardı" dedi.

DOKTORLAR DA İŞİN İÇİNDE

Thakur, tahmini 2500 kişiye sahte iğne vurulduğunu söyledi, sözlerine şunları ekledi:

banner37
"Doktorları tutukladık. Sahte sertifikalar, şişeler, şırıngalar üreten bir hastane kullanıyorlardı. Şimdiye kadar, 14 kişi hile şüphesiyle, suçlu cinayete teşebbüs, suç komplosu ve diğer suçlamalarla tutuklandı.''

Ayrıca Thakur, polisin soruşturmaya devam ettiğini daha fazla kişinin tutuklanabileceğini de belirtti.

Hindistan, Nisan ve Haziran ayları arasında ülke çapında milyonlarca kişiye bulaşan ve on binlerce kişinin ölümüne neden olan ikinci bir koronavirüs dalgası tarafından perişan hale geldi.

VAKALAR AZALDI

Mayıs ayında zirveye ulaştıktan sonra, günlük vakalar yavaş yavaş azaldı, gergin sağlık sistemi üzerindeki baskıyı hafifletti ve yetkililerin ülkenin toparlanması sırasında aşı programlarını hızlandırmasına izin verdi.

Haziran ayında, Başbakan Narendra Modi, merkezi hükümet tarafından eyaletlere ücretsiz olarak dozun önemli bir kısmının sağlanacağı merkezi bir aşı uygulamasını duyurdu.

Hindistan'da şimdiye kadar 62 milyondan fazla insan aşı oldu. Tüm aşılarını olanlar ise ülke nüfusunun yaklaşık % 4,5'i.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1