banner2
banner34

Hükümet kapandı, çöpler toplanmadı

ABD’de federal hükümet Meksika sınırına örülen duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçe krizi sonucunda kısmen ve geçici olarak kapandı. Federal hükümete bağlı birçok kurum hizmet vermeyi bıraktı.

Hükümet kapandı, çöpler toplanmadı
banner45

ABD’de federal hükümet, Meksika sınırına örülen duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçe krizi sonucunda bu yıl üçüncü kez kısmen ve geçici olarak kapandı.

banner37
 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika duvarı için finansman içermeyen geçici bütçe tasarısını imzalamayacağı restiyle ortaya çıkan bütçe krizi, Demokratlar'ın geri adım atmaması sonrasında federal hükümetin kısmen kapanmasıyla sonuçlandı.
Kongre ve Beyaz Saray yeni bir bütçe üzerinde anlaşamadığı için ödeneksiz kalan federal kamu kuruluşları, faaliyetlerini 22 Aralık Cumartesi yerel saatle 00.01 itibarıyla durdurmak zorunda kaldı.
Yeni bir bütçe yürürlüğe girene kadar kapalı kalacak federal kurumlar için çalışan milyonlarca Amerikalı, bu süreçte ücret almadan çalışacak ya da zorunlu izne çıkarılacak.Hükümetin kapanması sebebiyle başkent Washington D.C.'de çöpler toplanmadı.
Hükümet tekrar açılana kadar temizlik hizmeti verilmeyecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1