banner2
banner34

IMF: Türkiye finansal destek istemedi

IMF Sözcüsü Türkiye'nin kendilerinden yardım istemediğini ifade etti. Kurum adına konuşan fakat ismini vermeyen sözcü Türkiye'deki durumu yakından izlediklerini söyledi.

IMF: Türkiye finansal destek istemedi
banner45
banner46

Foreks’in Reuters’tan aktardığı habere göre; ismini vermeden konuşan bir IMF sözcüsü Türkiye’nin IMF’ten mali yardım isteme gibi bir talebi olmadığını söyledi.

Türkiye’nin piyasalarda oynaklığın yaşandığı bir dönemde istikrarı desteklemek ve dengesizlikleri azaltmak için güçlü  ekonomik politikalar ortaya koyması gerektiğini bildirdi.

banner37
Sözcü, Türk yetkililerin IMF’ten finansal destek talep etmeyi  düşündüklerine dair bir işaret olmadığını belirtirken, durumu yakından izlemekte olduklarını ifade etti.

IMF Sözcüsü, “Son piyasa oynaklığı ışığında, yeni yönetimin  bir taraftan merkez bankasının fiyat istikrarını koruma görevini yerine  getirmesinde tam operasyonel bağımsızlığını sağlarken, diğer taraftan  makroekonomik istikrarı destekleyecek ve dengesizlikleri azaltacak güçlü  ekonomik politikalara bağlılığı ispatlaması gerekecek.

Türk yetkililerden,  IMF’ten bir finansal destek talebinde bulunacaklarına dair işaret almadık” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1