banner2
banner34

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yalanı ortaya çıktı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yalanı ortaya çıktı!
banner45

İngiltere’de koronavirüs salgının dolayı 13 Kasım 2020’de uygulanan sıkı kuralları deldiği ortaya çıkan Başbakan Boris Johnson’ın yeni görüntüleri tartışmaları bir kez daha yükseltti. İngiliz televizyon kanalı ITV tarafından yayınlanan dört fotoğrafta Johnson, Downing Street'teki başbakanlık ofisinde düzenlenen etkinlikte kadeh kaldırırken görüntülendi.

15 DAKİKA ORDA KALDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Daha önce yaptığı açıklamada Johnson, partileri organize etmediğini ve partiler sırasında sadece 15 dakika orada olduğunu söylemişti. Fakat yeni görüntülerin ortaya çıkması ile birlikte Johnson’ın uzun bir süre kaldığı görülürken İngiliz medyası yeni gelen görüntüleri tartışmaya başladı.

banner37

MUHALEFETTEN İSTİFA SESLERİ ÇAĞRISI

Johnson, Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada parlamentoyu bilerek yanıltıp yanıltmadığına dair sorulara "Hayır" cevabını  vermişti. Parlamentoyu bilerek yanıltmak, başbakan ve bakanların uyması gereken kurallara aykırı. Buna göre, bu kuralı delen bakanın ya da başbakanın istifa etmesi gerekiyor. Muhalefet partilerine ek olarak bazı Muhafazakar Parti mensupları da Johnson'ın istifa etmesi yönünde çağrı yapıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1