banner2
banner34

İngiltere’de vaka sayısı 200 bin aştı! Önlemleri sıkılaştırmama kararı çıktı

İngiltere’de vaka sayısı 200 bin aştı! Önlemleri sıkılaştırmama kararı çıktı
banner45

İngiltere’de son 24 saatte 218 bin 724 koronavirüs vakası tespit edilmesi ile birlikte salgın sürecinden bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşılırken virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 48 artarak 148 bin 941’e ulaştı.

YOĞUN BAKIMA İHTİYAÇ DUYULMUYOR

Vaka sayısındaki artışın ardından kameraların karşısına geçen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, aşı programı sayesinde ülkenin önceki dalgalardan farklı bir konumda olduğunu kaydetti. Uygulamada olan "Plan B" önlemleriyle devam ederek Omicron dalgasını aşma şansları olduğunu savunan Johnson, buna gerekçe olarak hastaneye kaldırılma ve yoğun bakımda tedaviye ihtiyaç duyma oranlarının diğer varyantlara göre daha az olmasını gösterdi.

banner37
KRİTİK GÖREVDE ÇALIŞANLARI HIZLI TEST İSTENECEK

Başbakan Johnson, kritik görevlerde bulunan 100 bin kişiden 10 Ocak'tan itibaren her gün bir hızlı Kovid-19 testi yapmalarının isteneceğini de açıkladı. Halka aşı olma çağrısında bulunan Johnson, yoğun bakımdakilerin yüzde 90'ının hatırlatıcı doz veya hiç aşı yaptırmayanlar olduğunu ifade etti.

PLAN B NE?

Plan B, toplu ulaşım ve kapalı alanlarda maske takılması, mümkünse evden çalışılması ve gece kulüpleri gibi bazı yerlere girişte aşı pasaportu kullanılması önlemlerini içeriyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2022, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1