banner2
banner34

'İnsan fobisi' yüzünden işten kovuldu tazminat kazandı

'İnsan fobisi' yüzünden işten kovuldu tazminat kazandı
banner45

Bir hastanede asistan olarak çalışan Sacramenta D'Silva patronuna 'İnsan fobisi' olduğunu bu nedenle hastalardan korktuğunu söyledi. D'Silva'nın bu itirafı üzerine ise hastane işine son verdi. Hastanede 18 yıl boyunca çalışan D'Silva, ''İnsan fobisi'nden muzdarip olduğunu, halkla ve meslektaşlarıyla tam zamanlı çalışmaktan korktuğunu iddia etti. D'Silva, fobisi nedeniyle arka ofiste çalışmak istediğini söyledi, yöneticileri ise kıdemli çalışanlarının ''hastaya yönelik'' çalışmaları gerektiği konusunda ısrar etti. D'Silva, izne ayrıldığında ise işten çıkardıldı. Kovulmasının üzerine ise bir iş mahkemesine başvurdu, haksız yere kovulduğunu iddia etti.

YÖNETİCİLERİ REDDETTİ

Londra'daki duruşmada, 2003 yılında klinikte çalışmaya başladığı, ancak stres ve kaygıdan muzdarip olduğu ve izin almak zorunda olduğu söylendi. The Mirror'ın haberine göre, 2017'de uzun bir aradan sonra D'Silva, yöneticileri ona aşırı yüklenmek istemediği için aşamalı bir dönüş başlattı. D'Silva, yöneticilerine defalarca hastalarla çalışamayacağını hissettiğini ancak diğer ofis işlerini yapabileceğini söylediğini söyledi. Resepsiyonist onun için yeterli arka ofis işi olduğunu söyledi ama klinik yöneticileri aynı fikirde değildi.

banner37
Bir yöneticinin, "Çalıştığı rolü yerine getirmek istemediği için bir çözüm olup olmadığını bilmiyorum" dediği söylendi. Resepsiyonist, işin "yüzde 100 hastaya yönelik" olduğu ve bunu yapamazsa yeniden görevlendirilmesi gerektiği açıklandıktan sonra 2018'de tekrar hastalık iznine ayrıldı.

''HAKSIZ YERE KOVULDU''

Mahkemeye, bir iş sağlığı doktorunun D'Silva'nın işe dönmek istediğini ancak hastalarla uğraşmaktan "korktuğunu" bildirdiği söylendi. Hastalarla çalışma konusundaki kaygısını "halk fobisi" olarak teşhis etti. Bir istihdam hakimi olan Anna Corrigan şunları söyledi: "Makul ayarlamalar yapma veya alternatif işleri araştırmak için makul adımlar atma görevine sahipti. Yeniden konuşlandırma döneminde zaten yeterince uzun süredir sahip olduğu bir yaklaşımı benimsemek makul değildi."

Mahkeme, D'Silva'nın haksız yere görevden alındığına ve vakfın onu işte tutmak için makul ayarlamalar yapmadığına karar verdi. 

Mahkemede D'Silva'nın haksız yere kovulduğuna dair karar çıktı. Şirket, kovulan kadına tazminat ödemek zorunda kaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1