banner2
banner34

İran'dan endişelendiren açıklama: Hastaneler Delta varyantıyla dolu

İran'dan endişelendiren açıklama: Hastaneler Delta varyantıyla dolu
banner45

Hindistan'da ortaya çıkan ve yıkıcı ölümlere neden olan Delta varyantı, İran'ı da etkisi altına aldı. İranlı sağlık yetkilileri, Delta varyantı nedeniyle binlerce kişinin enfekte olmasının ardından alarma geçti.

İran Koronavirüs İle Mücadele Ekibi’ni yöneten Nader Tavakoli Nader Tavakoli yerel basına verdiği demeçte, Tahran'daki hastanelerin tam kapasiteye ulaştığını ve Pazar günü 1.300 hastanın hastaneye kaldırıldığını söyledi.

HASTANELER VAKALARLA BAŞ EDEMİYOR

banner37
Tavakoli, Hindistan'da tanımlanan Delta varyantının enfeksiyonlardaki artıştan sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi. Delta'nın  ilk olarak güney İran'da ve durumun ciddi olduğu Pakistan'a yakın güneydoğuda ortaya çıktığı bildirildi. Birçok rapor, hastanelerin zaten yoksulluk ve zayıf altyapıdan muzdarip Sistan ve Belucistan eyaletindeki Covid-19 vakalarıyla baş edemediğini söylüyor.

Iran International'in haberine göre, Tavakoli ayrıca Tahran Eyaletinde şu anda 6.700 hastanın hastaneye kaldırıldığını ve hastanelerin krizle başa çıkma kapasitelerini artırmayı kabul ettiğini söyledi.

İRANLILAR AŞI İÇİN ERMENİSTAN'A GİDİYOR

İran, aşı kaynaklarını güvence altına almayı erken reddederek, şimdiye kadar nüfusunun önemli bir yüzdesini aşılamada başarısız oldu. Son haftalarda binlerce İranlının ücretsiz aşı olmak için komşu Ermenistan'a gitmesi, İranlı yetkililerin sosyal medyada eleştirilmesine yol açtı.

Resmi hükümet rakamlarına göre Şubat 2020'den bu yana 86.000'den fazla insan öldü, ancak bazı sağlık yetkilileri, politikacılar ve medya, gerçek ölüm sayısının resmi rakamın iki katından fazla olabileceğini söylüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1