banner2
banner34

İran sokakları yangın yeri

İran sokakları yangın yeri
banner45

İran'da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra işkence gördüğü iddia edilen Mahsa Amini'nin ölümünün ardından protestolar devam ediyor. Tüm ülkeye yayılan protestolarda en az 17 kişi hayatını kaybetti. İran Cumhurbaşkanı Reisi ise 22 yaşında öldürülen Amini'nin ölümünün soruşturulması gerektiğini söyledi.

banner37
İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin erkek kardeşiyle gezerken başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından işkence görüp komalık olması ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi ülkeyi ayağa kaldırdı. Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolar 80'den fazla şehre ve kasabaya yayıldı. Sokaklarda, ''Kadın, hayat, özgürlük'' sloganları yankılandı. Protestolarda çok sayıda kişi ise hayatını kaybetti, en az 17 kişinin öldüğü onlarca kişinin ise yaralandığı biliniyor.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ise ülkede yayılan protesto gösterilerini ''kabul edilemez'' olarak niteledi, ''gözaltında ölüm soruşturulmalı'' dedi. Mahsa Amini'nin babası Emcet Amini ise kızının herhangi bir sağlık sorunu olmadığı, tanıkların kızının gözaltında dövüldüğünü söylediğini açıkladı.

ABD, Amini'yi gözaltına alan Ahlak Polisi Müdürüne yaptırım kararı aldı. İran'da Güvenlik ve İstihbarat birimlerindeki bazı isimler de yaptırım listesine alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1