banner2
banner34

IŞİD her örgüt üyesine vasiyet yazdırmış

Diyarbakır'da 7 IŞİD'çinin öldürüldüğü hücre evi baskınlarında örgütün her üyesine yazdırdığı vasiyet mektupları ele geçirildi. Ayrıca örgütün Türkiye'yi "kafir devlet", vatandaşları ise "kafir" olarak kabul ettiği ele geçirilen dokümanlarda görüldü.

IŞİD her örgüt üyesine vasiyet yazdırmış
banner45

banner37
 

Kayapınar ilçesinde 26 Ekim günü IŞİD'in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı şehit olurken; IŞİD'çiler Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy öldürülmüştü. Operasyondan sonra soruşturmayı yürüten savcılığa bir değerlendirme notu gönderen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, örgütün yapılanması ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

 

Türkiye'ye karşı cihat ilan edildi

Savcılığa gönderilen notta IŞİD mensuplarına verilen ideolojik eğitimde Türkiye'nin şer'i esaslara dayanmadığı için "kafir devlet" olarak anlatıldığını kaydeden polis, ükemiz vatandaşlarının da "kafir" olarak kabul edildiğini ifade etti. Örgütün Türkiye'ye karşı cihat ilan ettiği vurgulanan raporda, IŞİD'in demokratik ve anayasal ülke yönetimlerini, "put düzenleri" olarak kabul ettiği kaydedildi. IŞİD'in bütün dünyada hilafete dayanan bir sistem getirmek için savaş ilan ettiği belirtilen raporda, öldürülen örgüt mensuplarının bu savaşı gerçekleştirmek için Türkiye ve Diyarbakır'a gönderildiği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1