banner2
banner34

İsviçre'de artık ne maske var ne de karantina

İsviçre'de artık ne maske var ne de karantina
banner45

İsviçre’de ülke gündeminin ve koronavirüs salgınının görüşüldüğü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamalarda salgın yönetiminde yeni kararların alındığı duyuruldu. Ülkede 1 Nisan’dan itibaren pandemi nedeniyle alınan tüm kısıtlamaların kaldırılacağı duyuruldu. 16 Şubat’ta başlayan normalleşme sürecin cuma günü tamamlanacağı aktarıldı.

POZİTİFLERE KARANTİNA KALKIYOR

Yapılan açıklamada, toplu taşıma araçları ve sağlık merkezlerinde halen geçerli olan maske takma zorunluluğunun da biteceği aktarıldı. Testi pozitif çıkanlara uygulanan zorunlu 5 günlük karantinanın da son bulacağı kaydedildi.

YEREL İDARELER MASKE ZORUNLULUĞU GETİREBİLECEK

banner37
Bütün tedbirlerin ulusal çapta kaldırılırken, yerel idarelerin salgının durumuna göre bazı alanlarda maske zorunluluğunu federal hükümete danışmaksızın yeniden getirebileceği ifade edildi. Bern, Cenevre ve Valais kanton idareleri, sağlık merkezlerinde maske zorunluluğuna şimdilik devam edeceklerini açıkladı.

“SALGINLA MÜCADELE YOLUNDA GİTTİ”

Toplantı sonrası, "Krizin bittiğini söyleyemeyiz fakat krizin vahim evresi son buldu.” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Alain Berset, martta vakalardaki artışa rağmen salgınla mücadelenin yolunda gittiğini ve hastanelerdeki durumun sabit olduğunu vurguladı.

VAKA ARTIŞLARI YÜZDE 37 DÜŞTÜ

İsviçre'de son 24 saatte 16 bin 462 kişinin testinin pozitif çıktı. Vaka artışları geçen haftaya göre yüzde 37 düştü. Hükümet, 16 Şubat'ta aldığı karar ile tedbirlerin büyük bir kısmını kaldırmış, bu tarihten itibaren bar, restoran, kafe, tiyatro, konser, spor salonu ve diğer kapalı mekanlara girişlerde aşı sertifikası zorunluluğu kaldırılmıştı. Maske takma zorunluluğunda da hafiflemeye gidilmiş, iş yerleri başta olmak üzere konser alanı, alışveriş merkezi ve okullarda maske takmanın artık gerekmeyeceği duyurulmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1